Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca un restaurant històric de la Barceloneta, fill dels antics xiringuitos
  • CA

La crisi econòmica derivada de la Covid-19 està castigant especialment la restauració i les zones més turístiques. Les dues coses alhora s’han endut per davant un restaurant de la Barceloneta, que ha tancat el seu local històric al costat de la platja. Es tracta de Cal Pinxo, un establiment del carrer Baluard –també conegut com antiga Casa Costa– i regentat per una família de llarga trajectòria en l’hostaleria del barri. Durant cinc generacions han tirat endavant d’aquest negoci, amb arrels als antics xiringuitos enderrocats als 90.

La notícia l’ha fet saber l’AVV de la Barceloneta i l’ha pogut confirmar també aquest diari. La família hauria explicat a l’entitat veïnal que el tancament és degut a les restriccions per la pandèmia. “Ha estat un referent de la nostra gastronomia i productes autòctons”, lamenta l’entitat. Paelles de senyoret, fideuàs, un rap especial de la casa i bullabesses eren alguns dels seus reclams a taula.

Un dels principals atractius del local era la terrassa, situada a peu de passeig marítim, tot i que tenia a l’interior grans salons per a grups i una sala polivalent per a convencions, espais col·lectius que ara amb el coronavirus difícilment s’omplen.

El rap amb fideuà és un dels plats estrella / Cal Pinxo

Amb el pas dels anys aquesta nissaga de restauradors va obrir tres establiments més, de funcionament independent i regentats per diferents branques de la família. Dos d’ells són al Palau de Mar i el tercer és a la localitat de Sitges. El restaurant original, designat “Cal Pinxo Platja” per diferenciar-lo dels tres nous, presumeix a la seva web d’haver servit les seves delícies marineres a estrelles del cine com Pedro Almodóvar, Jack Nicholson, Michael Douglas, Paco León, Álex de la Iglésia o Fernando Trueba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa