Vadegust
Tanca Noma, un dels millors restaurants del món

Adéu a un dels restaurants que ha estat considerat durant dècades com un dels millors del món. Estem parlant de Noma, situat a Copenhaguen (Dinamarca), que tancarà a finals de 2024. Segons ha explicat el xef del restaurant, René Redzepi, a The New York Times, Noma no tancarà del tot, sinó que es convertirà en un laboratori d’aliments, desenvoluparà nous plats i productes per a Noma Projects, un portal de comerç electrònic amb productes gastronòmics, tal i com recull El País.

També es preveu que Redzepi pugui obrir el restaurant de manera puntual, en format pop-up. Aquesta mateixa primavera, a Kyoto (el Japó), s’obrirà el primer Noma efímer. El paper de Redzepi, explica el periòdic estatunidenc, s’acostarà més al de cap creatiu que al de xef. El moviment recorda al que va realitzar Ferran Adrià després del tancament de elBulli, marca a la qual va seguir lligat a través de conferències i publicacions.

Un plat del restaurant Noma | Instagram Noma

Noma ha estat nomenat repetidament com el millor restaurant del món, té tres estrelles Michelin i ha encapçalat cinc vegades la influent llista dels 50 millors restaurants del món, la qual cosa li impedeix optar a futures distincions, passant a formar part de The Best of the Best, un selecte grup de restaurants influents.

Però tots aquests reconeixements comporten un esforç “insostenible”, segons les declaracions del xef a The New York Times. Redzepi, de 43 anys, explica que la cuina del seu restaurant requereix un horari esgotador i que no és possible compensar de manera justa a gairebé 100 treballadors de la seva plantilla, mantenint al mateix temps els preus. El seu menú degustació té un cost de 470 euros (més begudes).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a gener 10, 2023 | 08:06
    Observador gener 10, 2023 | 08:06
    Jo, d'aquest restaurant, trobo horrible el nom. "Noma" es una malaltia molt greu, avui erradicada en el món occidental, però present en països subdesenvolupats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa