A vegades, quan les persones pengen la corbata neixen projectes únics, com és el de Sent Soví. El propietari d’aquest negoci, Àlex de Azuaje, s’ha dedicat mitja vida a les finances, però va decidir fer un canvi de timó a la seva trajectòria professional per dedicar-se al món del turisme i la gastronomia amb el seu soci Sevag Ohanian. Va començar organitzant rutes turístiques per Barcelona que fugien de les parades habituals que marquen les guies. Això el va portar a crear Sent Soví. Un local de Barcelona que combina l’alta gastronomia dels bons restaurants amb el caliu de la llar.

Segons de Azuaje, el més important de Sent Soví és que la gent se senti com a casa. “Per això he construït una zona de confort on tothom pugui gaudir del plaer de la gastronomia“, defensa. Aquest espai està pensat fins a l’últim detall: sostres amb voltes de totxana vista, cadires de dissenys únics i llums modernes que li donen un toc contemporani i industrial. “El local és com un fill meu. Cada racó l’he pensat i cuidat amb molt d’amor. A més, m’he deixat aconsellar pel gran interiorista Adrià López”, assenyala de Azuaje.

“Cada vegada són més les empreses que prefereixen venir al nostre espai que reservar una taula al restaurant. Perquè Sent Soví ofereix la possibilitat de fer reunions, ja que disposa d’una taula imperial on caben trenta persones. A més, s’hi poden fer presentacions de productes i esdeveniments de més de 120 persones”, explica el propietari. Alhora, Sent Soví ha creat un club que s’anomena la Societat Gastronòmica, on els foodies que l’integren gaudeixen d’una experiència gastronòmica personalitzada un cop al mes.

Un esdeveniment celebrat al Sent Soví | Cedida

“Les persones de la Societat Gastronòmica poden venir al nostre espai (que té una cuina totalment equipada) a preparar amb els amics les seves receptes o poden encarregar una experiència culinària”, diu de Azuaje, que explica a Vadegust que a Sent Soví s’organitzen “jornades gastronòmiques geogràfiques”. “Per exemple, si els comensals volen degustar la cuina japonesa, des de Sent Soví contractem a un cuiner autòcton i preparem un menú que inclogui les especialitats de la terra. Busquem que els xefs representin el país de la seva cuina perquè, d’aquesta manera, l’experiència gastronòmica també es converteixi en una immersió cultural”, afegeix de Azuaje.

Fa quatre anys que Sent Soví organitza trobades d’alta cuina al Passatge de Sant Benet (Barcelona), al costat de l’Arc de Triomf. “Per desgràcia, fa un temps que tenim l’activitat aturada perquè la Covid-19 ens ha deixat trasbalsats. Malgrat que no som un restaurant com a tal, sí que estem dins la categoria d’establiments que s’han vist obligats a aturar la seva activitat per fer front a la pandèmia”, lamenta el propietari.

Sent Soví també és el lloc ideal per celebrar un aniversari, una reunió d’amics o organitzar qualsevol mena d’esdeveniment privat, “que vulgui sobresortir dels habituals”. L’espai compta amb una zona dissenyada per portar a terme tallers de cuina i d’una sala íntima on gaudir de les celebracions. “Fem des de maridatges, tasts de gintònics a concerts on els protagonistes són els còctels”, relata.

Sent Soví respira dels records de d’Azuaje, qui de petit s’encisava veient la seva padrina cuinar a la masia. Els seus orígens es troben en un poblet de la Catalunya del Nord, on va enamorar-se de la seva passió, la cuina. “Sempre estic darrere els fogons de Sent Soví. De fet, jo soc el xef dels esdeveniments privats que requereixen un cuiner especialitzat en gastronomia mediterrània. Tot el que sé no m’ho han ensenyat a les escoles de cuina. Ho he après gràcies als consells de la meva àvia”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa