Vadegust
Savia, el nou restaurant de Tomás Abellán a Barcelona

Tomás Abellán ha decidit posar en marxa el seu projecte més conceptual: el restaurant Savia, situat al carrer de Casanova 211, Barcelona. L’establiment neix amb l’afany de ser “rigorosament fidel al màxim respecte per les coses del menjar i per les coses que es fan bé”, segons s’assenyala en una nota de premsa del propi restaurant. “Fart de digestions difícils en llocs on es barregen elements antagònics Tomás, propietari i director creatiu del Grup Alegria, ha desenvolupat aquest espai volent cuidar al màxim no només l’estómac del seu client sinó també el particular món que l’envolta durant la seva experiència. Un estímul per a la consciència i el saber menjar”, afegeix el text.

Tot el producte utilitzat en aqusest restaurant és traçable, és a dir, que es coneix exactament l’origen tant del menjar i el vi com de la pintura de les parets, dels uniformes de cuina, de l’aixada del llaurador o dels materials de construcció, per exemple. Coneixedor que la sostenibilitat absoluta és impossible, Abellán afirma que a Savia un 90 per cent de tot el que el conforma aguantaria una prova de traçabilitat. A més, tot el producte de cuina és ecològic.

Dos plats del restaurant Savia | Cedida

Des del restaurant s’afirma que “l’amor a la natura i el respecte al medi ambient a Savia és radical; en conseqüència la guerra a tot allò artificial és absoluta complint rigorosament els manaments de no permetre entrar al restaurant sulfits, edulcorants, plàstics, marques comercials o productes processats dels quals no es conegui l’origen”.

Entre les seves propostes destaquen: Amanida de tomàquet amb fruita seca, Albercoc adobat a casa i pebrot escalivat, Ajoblanco amb figues de temporada i oliva Kalamata, Cremós de xocolata amb pebre rosa, Gelat de remolatxa, Fulla de caputxina amb brandada de bacallà i all negre.

A més, el restaurant tindrà una especial atenció pel vi. La carta ha estat creada per Ximena Arce, i segueix el propòsit de sostenibilitat i respecte. Es tracta de vins naturals molt triats, catalans, espanyols i estrangers els cellers dels quals coneix estretament en tots els casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa