Vadegust
El restaurant SiNoFos, cuina informal i transgressora que triomfa a Girona

“Tots som joves i actuem com a joves”, diu a Vadegust el xef del SiNoFos, Marc Ramos, un restaurant gironí que va obrir el 2019 amb un projecte que té com a objectiu apropar la cuina de mercat d’una manera informal i amb un toc transgressor a aquells que s’endinsen en el local. 

L’estètica del restaurant ja parla de l’actitud i tot allò que et captivarà dels plats: un equip de sala jove, una cuina oberta amb una barra americana al bell mig i poques taules per asseure’s sol o amb un acompanyant. Encara hi ha pocs restaurants d’alta cuina on pots estar compartint l’experiència d’un menú degustació amb els comensals del costat. La proximitat a com SiNoFos no molesta, sinó que forma part de l’experiència i, si tens sort, pots asseure’t al costat de la cuina i escoltar els comentaris del xef i els cuiners en directe. D’aquesta manera, gaudeixes d’un àpat més enriquidor perquè descobreixes alguns secrets de les receptes i pots veure els emplatats, com si es tractés d’un programa de cuina. 

Un dels plats del restaurant SiNoFos | Júlia Gamissans

“Ens agrada moure’ns dins del concepte d’street-food i la informalitat de la cuina casual. És l’espontaneïtat d’aquesta cuina la que intentem transmetre en tot moment”, explica Ramos, que pot interrompre un servei per buscar la salsa picant que més s’adigui amb el teu plat o per convidar-te a tastar una de les especialitats de la casa com és el Döner de céleri. 

I és que els fogons de SiNoFos sorprenen amb productes i plats que pots trobar a un restaurant de carrer o a un bar de tapes, però aquí la seva execució, presentació i sabor són dignes d’un restaurant d’estrella. Tot i l’esperit despreocupat del xef, els plats són una aposta segura en boca: tot el caos positiu que es desprèn a la sala es tradueix a cada mossegada en harmonia, seguretat de combinació en els sabors i el saber fer d’una cuina que té anys d’experiència. Tot és màgia: des de la cocció de la carn al punt, fins als productes tallats amb delicadesa, passant per les salses potents, però que respecten l’essencialitat dels productes d’alta qualitat. 

Tots els nostres productes són d’alta qualitat i sempre que podem intentem que siguin de la màxima proximitat”, defensa el xef. Per a ell és fonamental que els ingredients mantinguin una excel·lència perquè, al cap i a la fi, ells són els protagonistes de qualsevol recepta. De fet, hi ha bons plats sense concepte, però els conceptes bons sempre han d’anar lligats a productes i ingredients que siguin bons. 

Un altre dels plats del restaurant SiNoFos | Júlia Gamissans

Una àmplia selecció d’embotits, tapes variades, verdures confitades, salmó fumat Carpier, peix de llotja, mitjanes de vaca vella Lyo i Lyo premium,… tot ells són els protagonistes d’una carta en la qual les preparacions a la brasa (musclos, ostres, foie, pop…) són uns obligatoris a tastar. 

Un dels reptes d’aquest restaurant és transmetre la seva filosofia durant tot l’àpat. Per això, tot el personal de cuina procura transmetre el seu bon rotllo i tractar als clients des de l’amistat. “Volem que la gent surti de la seva zona de confort i intentem tractar als clients com si fossin col·legues nostres, en el bon sentit de la paraula”, conclou Ramos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa