Vadegust
Reobre un restaurant centenari a Barcelona

Un segle després de la seva primera obertura, torna a obrir la seva cuina l’històric restaurant Casa de Comidas, situat en el cor de l’hotel boutique Antiga Casa Buenavista de Barcelona. I torna respectant el passat sense perdre l’essència original de la popular Casa de Comidas que va ser en els seus inicis per a oferir una cuina fresca de mercat amb un marcat caràcter local.

Cuina & producte

En el restaurant d’aquest hotel se serveix Menjar, amb majúscula. Respectant una vegada més el passat, el restaurant manté l’essència original de la popular Casa de Comidas que va ser en els seus inicis per a oferir, un segle després, una cuina fresca de mercat amb un marcat caràcter local i on no falten els esmorzars gurmet per als clients de l’hotel basats en productes de proximitat de primera qualitat, o les tapes clàssiques, els plats tradicionals de cullera i forquilla, el producte a la brasa, així com les delicioses postres casolanes de tota la vida amb un toc innovador.

Garantia de tot això és la supervisió del xef lleidatà Marc Roca, propietari del restaurant Blau a Barcelona, que ofereix una carta basada en la cuina de temporada i que combina plats tradicionals de tota la vida amb un toc de modernitat. Els gastrònoms descriuen la cuina de Roca com terroir, amb plats de la terra a vegades molt evolucionats.

Un restaurant amb llarga història i tradició

El Restaurant Buenavista es va inaugurar per primera vegada l’any 1918 i, gràcies a la seva estratègica ubicació i la seva proximitat amb el llavors acabat d’inaugurar Teatre Goya, es va convertir ràpidament en un popular espai entre intel·lectuals, artistes i burgesos de principis de segle, però també entre classes populars i famílies de la zona.

Des dels seus inicis el restaurant es va especialitzar en una cuina de mercat i, al llarg d’un segle, el negoci ha estat gestionat per les successives generacions familiars que han sabut posar un segell personal a aquest lloc ple d’història.

En l’actualitat, la tradició familiar s’ha mantingut amb la recent renovació de l’edifici, en el qual s’ha respectat cada detall de l’espai original. La seva filosofia és clara: esperit inclusiu i cuina senzilla de qualitat amb un marcat caràcter local. Aquesta essència es pot percebre en tots els racons del restaurant i especialment en la seva gastronomia, que encara inclou plats propis del receptari de tota la vida.

Un viatge culinari per a sibarites

A més de la seva carta, el restaurant proposa dos menús degustació pensats per a garantir el màxim equilibri i qualitat.

El menú Buenavista dona la benvinguda amb una copa de Juvé&Camps acompanyat d’una amanida de burrata amb tomàquet i alfàbrega, marisc de la tarda i cloïsses gallegues al Jerez amb pernil ibèric. Li segueixen un entrant a base de peix de la llotja a la brasa i un segon on el rellom de vedella amb foie gras és el gran protagonista. Finalment i, dedicat als més llaminers, el xef delecta amb el seu Valencià i la seva tauleta de xocolata Buenavista amb tòfona i melmelada d’albercoc.

Amb un toc més clàssic, el menú Ronda ofereix una exquisida varietat d’entrants formats per coca de vidre amb tomàquet i oli d’oliva de Siurana, ensalada russa amb adobats i ventresca de tonyina, croquetes de pernil ibèric, braves picants al gust amb allioli, truita de bacallà al pilpil i caneló de rostit. A continuació, uns calamarsets amb cigrons i mandonguilles amb boletus. El capritx final arriba amb el tradicional flam d’ou i vainilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa