El Nua Smart Restaurant és el primer restaurant intel·ligent -o smart restaurant– d’Europa, i acaba d’obrir les seves portes a Catalunya. Concretament, el local es troba Barcelona, al carrer Gran de Gràcia 167 i, segons ha explicat a Rac1 el seu propietari, Víctor Navas, “només 12 restaurants a tot el món tenen aquesta tecnologia“. A més, ha relatat d’on va sorgir la idea: “M’he dedicat deu anys a les telecomunicacions, m’apassiona la domòtica, i feia temps que hi donava voltes: volia trobar un espai on hi hagués sinergies en un mateix negoci. Vaig pensar que en un restaurant aquestes sinergies podien coexistir de manera interconnectada. A més, el punt de trobada o de més plaer del dia és el moment del menjar”, comenta.

Durant uns mesos va buscar com desenvolupar les seves idees, i finalment va trobar les taules intel·ligents que equipen el restaurant. “He treballat la idea amb el mateix fabricant de les taules, perquè tinguessin tot el que necessitàvem. He creat un ecosistema intel·ligent que permet reduir costos, per exemple”, assenyala Navas.

El funcionament

El funcionament és relativament simple: quan el client arriba al restaurant, s’asseu i es registra amb un codi QR. “La taula et registra i ja sap qui ets. Cada cop que vinguis, la taula ja sabrà més coses de tu, les teves al·lèrgies o els teus gustos. A més, cada cop t’oferirà una experiència personalitzada”, comenta Navas.

És a través de la mateixa taula des d’on el client pot navegar per un menú interactiu, explorar les opcions que li dona, submergir-se en la informació nutricional de cada plat, afegir o treure ingredients a un plat que demana… També pot crear el seu “desig gastronòmic” a través d’una eina que permet fer bowls a la carta: apareixen fotos d’ingredients (proteïna, vegetals, cereals…) i el client va seleccionant els que hi vol afegir.

Un dels plats del NÜA Smart Restaurant | Facebook NÜA Smart Restaurant

El restaurant compta amb cambrers, ja que les taules no eliminen la necessitat d’un servei a taula. “Tot i que es pot pagar a través de la taula, amb targeta o amb el mòbil”, afegeix el propietari del local. A més, les taules permeten als clients jugar a jocs, fer puzles, llegir notícies, canviar els fons de pantalla, posar fotos pròpies per veure-les en companyia, o, fins i tot reproduir vídeos en alta resolució.

El menjar

La gran pregunta ara és: què es menja al Nua Smart Restaurant? “Menjar saludable, sense deixar de banda els ‘plaers de la vida’. Tenim alcohol, i també postres dolces i gelades”, defensa Navas. De fet, el local té la seva pròpia marca de cava i de cervesa artesana, “fets amb acords amb petits productors”.

A tot i això s’hi afegeix la filosofia de respecte pels animals. Però no és un restaurant vegà, defensa el propietari: Però els nostres proveïdors han de respectar sempre els animals“. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa