Vadegust
La Boscana, el restaurant preferit dels catalans el 2020, segons ElTenedor
agraph -->

La plataforma de reserves EltTenedor ha fet públic el seu TOP100 restaurants de 2020, un rànquing de referència en el sector gastronòmic que trien els propis comensals que reserven, gaudeixen i comparteixen la seva experiència en l’app ElTenedor i que enguany ha estat presentat per American Express. Enguany ha estat La Boscana el que ha encapçalat el llistat del TOP100 a Catalunya, un restaurant situat enmig d’un paisatge realment idíl·lic i regentat pel xef català Jöel Castanyé.

La seva cuina, reconeguda per la Guia Michelin amb una Estrella Michelin, materialitza una aposta per l’alta gastronomia aprofitant productes locals i de proximitat. Un conjunt d’ingredients que l’han situat com el favorit dels catalans del 2020.

Pràcticament la totalitat de la geografia de l’Estat es troba representada en aquest rànquing, tot i que Catalunya és un dels territoris amb més protagonisme en aquest llistat amb 15 restaurants, vuit d’ells a la província de Barcelona, quatre a Girona, dos a Tarragona i un a Lleida. Així, ha aconseguit situar quatre restaurants entre els deu més triats pels espanyols: La Boscana (5), Koy Shunka (7), Can Jubany (8) i Cocina de los Hermanos Torres (9).

D’altra banda, la Comunitat de Madrid ha aconseguit incloure 18 dels seus restaurants en aquesta llista, 13 d’ells situats a la ciutat de Madrid. Entre els restaurants que encapçalen el llistat d’aquesta regió se situen Horcher (12) i Etxeko Madrid by Martín Berasategui (22).

Tot i això, és Cantàbria la regió que compta amb els dos restaurants favorits de l’any: Casona del Judío (1) i Cenador de Amós de Jesús Sánchez (2), que repeteix posició també enguany. Aquest podi el completa el conegut restaurant El Portal del Echaurren de Francis Paniego (3) a La Rioja, també present en el TOP100 del passat any. Altres restaurants que continuen en el TOP100 del 2020 són El Bohío (4), liderat per Pepe Rodríguez, guanyador de la passada edició del TOP100 d’ElTenedor, i Martin Berasategui (6), que va encapçalar la llista l’any 2018. D’altra banda, es mantenen en aquest llistat restaurants com Raíces (10), que acaba de ser guardonar amb la seva primera estrella Michelin i regentat pel xef Carlos Maldonado.

Per a elaborar aquest llistat, ElTenedor ha tingut en compte diversos criteris com les notes obtingudes pels restaurants durant aquest 2020, el volum d’opinions durant aquest any, les visites a la fitxa del restaurant i les reserves generades. D’aquesta manera, els restaurants del TOP100 formen també part de la selecció INSIDER de ElTenedor, on es destaquen els millors restaurants del moment, aquells que han destacat per algun fet especial, incloent a més els guardonats per la Guia Michelin a l’Estat espanyol.

“Amb aquest rànquing volem destacar i premiar els restaurants favorits dels comensals, perquè, al cap i a la fi, ells són el jurat més gran del món”, ha afirmat Abraham Martin, director de Màrqueting d’ElTenedor España. “A través de les seves reserves, de les seves experiències, valoracions…, hem elaborat un llistat que mostra les últimes tendències gastronòmiques i les propostes que més èxit han tingut a Espanya durant l’any passat”.

TOP100 Restaurants ElTenedor 2020 a Catalunya

  1. La Boscana – Bellvís (Lleida)
  2. Koy Shunka – Barcelona
  3. Can Jubany – Calldetenes (Barcelona)
  4. Cocina Hermanos Torres – Barcelona
  5. Ca l’Enric – La Vall de Bianya (Girona)
  6. Lluerna – Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)
  7. Oria de Martín Berasategui – Barcelona
  8. Casamar Restaurant – Llafranc (Girona)
  9. Maro Azul – Barcelona, Cataluña
  10. Les Moles de Jeroni Castell – Ulldecona (Tarragona)
  11. Les Cols Restaurant de Fina Puigdevall – Olot (Girona)
  12. Quatre Molins – Cornulleda de Montsant (Tarragona)
  13. Empòrium – Castelló d’Empúries (Girona)
  14. Fonda España by Martín Berasategui – Hotel España – Barcelona
  15. Caelis – Barcelona

Pots consultar el TOP100 complet aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa