Vadegust
El Cigró d’Or, un restaurant que parla d’arrels 

Al damunt del Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès, al bell mig de la capital del vi, s’obre una porta negra que condueix a El Cigró d’Or. Un restaurant d’aquells que et sorprenen en cada plat i que aprecien tant els amants de la cuina com els que s’hi topen per casualitat. 

Però la història d’aquest restaurant no va començar a Vilafranca. L’Oriol Llavina va encendre els fogons d’aquest projecte gastronòmic a Gelida (Alt Penedès), on va fer-se un nom, i va endinsar-se en la seva aposta per una cuina que parla de la terra i també de tot allò que fa xup-xup amb consciència i història. El Cigró d’Or ofereix una carta que, a banda de ser de mercat i treballada, té un cost molt tímid. De fet, entre setmana sempre s’ofereix un menú de migdia, que compleix totes les expectatives desitjades: producte local, presentació excel·lent i sabor més que òptim. 

Un plat del Cigró d’O | Facebook El Cigró d’Or

La cuina de Llavina parla de la delicadesa i de la feina ben feta. Es tracta d’una cuina que té en compte les tradicions locals, els productes de la comarca i que busca oferir el caliu i sabor dels plats de l’àvia amb un gir creatiu que els fa inoblidables. Segurament és la senzillesa de la seva cuina i el culte al producte els ingredients que el fan un d’aquells restaurants que vagi qui vagi gaudirà. I és que els productes protagonistes de la seva carta provenen del mateix mercat que té a sota, de la platja de Vilanova, de la plana del Penedès, de les muntanyes d’Ordal i del secà de l’Anoia.

La qualitat de la cuina i la carta de vins del Cigró d’Or ja ha estat reconeguda en diverses ocasions. Tant és així que el sommelier del restaurant, Ton Colet, va ser reconegut com a millor sommelier de Catalunya 2022. I és que seria impensable que un restaurant que honora una terra de vins i caves, no comptés amb una carta i uns professionals preparats per maridar l’àpat que s’hi brinda. A banda, el xef Llavina també va rebre un guardó per la seva experiència i cuina l’any 2009, quan va ser nomenat Cuiner de l’Any 2009 al Fòrum Gastronòmic de Girona.

Un altre dels plats del Cigró d’O | Facebook El Cigró d’Or

La principal reivindicació de Llavina és la cuina catalana, la de tota la vida. Per això, a la carta sempre hi ha presència d’algunes de les receptes o productes estrelles de Catalunya, com són les seques per acompanyar, els canelons, l’arròs o el rossejat de fideus. En aquests moments, el menú diari de només 20 euros ofereix un recorregut a la cuina catalana amb plats pensats fins a l’últim detall, on es pot tastar des d’un arròs de sèpia i gamba vermella, un capipota amb cigrons a una amanida de pit de pollastre amb ceba escalivada i romesco. El restaurant també ofereix l’opció de fer un menú degustació per 22 euros o un menú de carta per 34,50 euros. 

Sigui com sigui, El Cigró d’Or és un d’aquells restaurants que no deixa indiferent i que gràcies a la seva carta variable permet anar-hi més d’un cop i deixar-se sorprendre’s per una cuina de mercat, amb productes de proximitat i amb la creativitat d’un xef que té un llegat darrera. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa