Vadegust
Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: les Corts
agraph -->

Les Corts, avui un dels tres barris que conformen el districte homònim de Barcelona, fou el nucli principal de l’antic municipi, agregat a Barcelona el 1897. El delimiten les avingudes de Sarrià, de Josep Tarradellas, de Madrid i la Gran Via de Carles III. La gastronomia de les Corts està molt marcada pel caràcter comercial, de negocis i residencial del barri. Hi ha una nombrosa oferta d’establiments de tota mena, on no hi falten els locals de fast-food i els restaurants de cuines exòtiques, especialment de cuina xinesa i japonesa, però hi destaquen sobretot els restaurants de cuina de mercat, d’ambient acollidor i amb un servei acurat. La cirereta al pastís la posen els restaurants gastronòmics del barri.

A la part més alta del barri de les Corts, molt a prop d’on convergeixen el carrer Numancia amb l’Avinguda de Sarrià, concretament al carrer de la Nau Santa Maria número 5, hi ha el darrer temple de la gastronomia que el grandiós cuiner Carles Gaig ha obert a Barcelona, el restaurant Gaig Barcelona. En la seva carta tots els imprescindibles d’aquest xef, on destaquen els canelons amb crema de tòfona o l’arròs de colomí i ceps. Ben a prop del Gaig Barcelona, al carrer d’Agustina Saragossa número 3, hi trobem un dels millors restaurants de cuina índia de Barcelona, el Shanti. El seu menú degustació és una extraordinària opció per endinsar-se en la cuina més típica d’aquest país asiàtic. Si anem baixant per aquest mateix carrer, en arribar a l’Avinguda Diagonal podrem gaudir del restaurant Negro Rojo, un dels restaurants del Grupo Tragaluz amb un concepte molt pensat per satisfer les necessitats dels executius que treballen a la zona. La planta que hi ha a nivell del carrer és un restaurant de cuina internacional, molt ben elaborada i presentada. Baixant les escales, hi trobem una taverna japonesa, amb un molt bon nivell de cuina.

Braves del Sherry | Facebook Bar Restaurant Sherry

En el triangle que defineixen les avingudes Diagonal, Josep Tarradellas i Sarrià, hi ha el Tramonti1980, un dels restaurants italians clàssics de Barcelona, que s’ha sabut mantenir en el temps i que disposa d’un clientela molt fidel, entre la que s’hi troben molts barcelonins d’arrels italianes. Està situat al número 501 de l’Avinguda Diagonal. Els enamorats de l’autèntica cuina japonesa podran gaudir de valent al restaurant Yashima, un dels pioners de la cuina japonesa de qualitat a Barcelona, situat al número 145 de l’Avinguda Josep Tarradellas.

Al carrer Loreto número 32, el xef Pau Pérez ofereix la seva cuina d’autor al restaurant Aflamas, un establiment on es cuiden tots els detalls. Els veïns residencials i professionals del bar-restaurant Sherry n’estan enamorats. Un local que destaca pels seus esmorzars i pel seu menú diari. El trobareu al carrer del Taquígraf Garriga, 183. Al restaurant Baló,  situat al carrer Déu i Mata, 141, el seus xefs i copropietaris, Lena Maria Grané y Ricky Smith, us ho faran passar d’allò més bé amb la seva cuina avantguardista plena de tècnica i les seves propostes de maridatge amb vins. Recomano especialment el seu menú degustació. En el tram del carrer Taquígraf Serra, entre els carrers Entença i Equador, s’hi concentra un dels restaurants icònics de Barcelona, el dels cuiners bessons Sergio i Javier Torres, el restaurant Cocina Hermanos Torres, guardonat amb dues estrelles Michelin. Dues porteries més enllà, al número 24, una de les joietes del barri, el Sanabrés. Una xarcuteria amb un restaurant a la rebotiga on ens podem regalar un bon àpat fer a base de plats on el producte és l’autèntic protagonista. Pernil ibèric de gla, embotits, i una bona tria de carns acompanyades d’una gran carta de vins, i tenim la possibilitat d’acabar l’homenatge gaudint d’una copa de l’espectacular selecció de destil·lats que tenen. La cuina catalana i la brasa té el seu màxim exponent al barri al restaurant El Caliu de les Corts, al carrer de Lluçà, 11.

Nigiri de sardina del Yashima | Facebook Yashima Restaurant

La cuina mediterrània i de mercat, basada en el producte fresc de temporada, és un estil que han adoptat una bona colla de restaurants d’aquest barri, segurament pel gran nombre d’àpats de negocis que s’hi fan. Són restaurants tranquils i acollidors, amb un bon servei i un tracte amable. Al migdia s’emplenen d’executius i professionals d’empresa, al vespre són les parelles, els amics i les famílies qui els freqüenten. De tots, la nostra selecció és la següent:

El restaurant Quilez. Plaça del Doctor Ignasi Barraquer, 5

El Marlès. Fígols, 34

Restaurant Can Fusté. Gran Via de Carles III, 50-52

Restaurant Popeye. Taquígraf Martí, 32

Restaurant Setze. Galileu, 316

Bordeaux-Cuina Oberta. Taquígraf Garriga, 34

Lagman. Taquígraf Garriga 66

El restaurant Alive, a la Travessera de les Corts, 180 és el punt de trobada dels vegans del barri i ofereixen una cuina mediterrània, casolana i 100% vegana.

I acabarem el nostre recorregut pel barri de les Corts amb un dels restaurants més singulars. En plena pandèmia, el singular xef Dabiz Muñoz, propietari del restaurant DiverXo de Madrid, guardonat amb tres estrelles Michelin, va obrir al carrer de Déu i Mata, 69-98, prop dels Jardins de Sant Joan de Déu, el GoXo, un restaurant conceptuat de fast-food d’alta cuina.

El restaurant Cocina Hermanos Torres | Facebook Cocina Hermanos Torres

Altres barris

Per saber on menjar bé en altres barris de Barcelona:

La Barceloneta

Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Gòtic

El Raval

Poble Sec

Hostafrancs

La Bordeta i la Marina de Port

Sants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep Maria Banach Salvado a març 18, 2022 | 09:05
    Josep Maria Banach Salvado març 18, 2022 | 09:05
    I el Leku al Carrer Joan Guell

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa