Reportatges

Pica-pica del Celler del Nou Priorat | Facebook Celler del Nou Priorat

Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Sants

Comparteix
Concentra una àmplia oferta gastronòmica, on hi ha tota mena d’establiments
:  - Mobile
Una cassola amb menjar | Pixabay

La cassola de tros d’hivern, un plat d’estricta proximitat i km0

Comparteix
La cassola és un recipient molt típic de la cuina catalana, que no existeix en la cuina francesa, però sí en l'espanyola i la italiana
:  - Mobile
Amanida russa amb vermut a la Bodega Pasaje 1986 | Instagram @bodegapasaje1986

Volta gastronòmica pels barris barcelonins: La Bordeta i la Marina de Port

Comparteix
La restauració de totes dues zones està molt marcada per la clientela interna dels propis barris
:  - Mobile
Farcit de Carnaval de l'Espai Gastronòmic i Xarcuteria Casa Badia | Cedida

Farcit de Carnaval, un embotit per pecar

Comparteix
Es tracta d’un embotit típic dels Pirineus que es menja durant les festes de Carnaval i, com altres elaborats carnis d’aquesta temporada, conté ou
:  - Mobile
Sofregit | Pixabay

El sofregit, la reina de les salses

Comparteix
És la base de moltíssimes preparacions, l’espina dorsal dels guisats
:  - Mobile
La crema de cacau i avellanes de La Trencadora

La Trencadora triomfa amb una crema de cacau amb avellanes 100% catalanes

Comparteix
Es tracta d’una crema de cacau feta amb avellanes negreta denominació d’origen, que elabora una empresa familiar d’agricultors de l’Alt Camp
:  - Mobile
Caneló de la Lavicoca - Bar de Vins, a Hostafrancs | Facebook Lavicoca - Bar de Vins

Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: Hostafrancs

Comparteix
En ser un barri que no forma part dels itineraris més turístics de la ciutat, gaudeix d'una restauració tradicional
:  - Mobile
Brossat de Formatges Lluçà | formatges-lluca.cat

El brossat, el làctic més nutricional

Comparteix
Es tracta d’un formatge de textura suau com el mató, però d’alt valor nutricional gràcies a les seves proteïnes làctiques
:  - Mobile
Caçolet | Viquipèdia

El caçolet, la cassola de fesols que no vol presses

Comparteix
La preparació és una mica treballosa i la cocció, que pot variar molt segons qui el cuini, dura de tres a sis hores
:  - Mobile
Calçotada | Pixabay

Les calçotades tornen a fer-se lloc als restaurants i les cases

Comparteix
Des de l’esclat de la pandèmia el sector treballa per reivindicar el calçot com un ingredient més de l’imaginari de la cuina catalana
:  - Mobile