Reportatges

Gos tofoner, olfacte d’or

Comparteix
És un element indispensable en la producció de la tòfona | Sense el seu olfacte, centenars de tòfones restarien amagades en la profunditat de la terra
:  - Mobile
Un llamàntol viu | ACN

El llamàntol, el més exquisit dels mariscs

Comparteix
És el més gran dels crustacis, i així té una carn abundant, testa i saborosa
:  - Mobile

La serva, una fruita desapareguda

Comparteix
A Terrassa hi ha una una "cuina perduda" i uns productes que han desaparegut amb el temps, com ha passat amb la serva: un fruita petita, melosa, de color vermell groguenc
:  - Mobile

El tortell de Reis, un pastís ple de presagis

Comparteix
Antigament, qui trobava la fava era nomenat rei o reina de l'àpat i gaudia d'uns privilegis molt singulars
:  - Mobile

El caviar, luxe i erotisme

Comparteix
El caviar d’aqüicultura es produeix a la Vall d’Aran, a Israel, a Aràbia Saudita, a Uruguai, Alemanya, França i Romani, entre d'altres
:  - Mobile
Un cabrit sencer al mercat

El cabrit, versàtil per desenes de plats

Comparteix
A Catalunya anomenem cabrit a la cria de la cabra de fins a 2-4 mesos d'edat
:  - Mobile

La sang, present en la cuina catalana

Comparteix
Només als països islàmics, i sobretot per part dels jueus, la sang és tabú
:  - Mobile

El Calendari dels Pagesos és patrimoni cultural

Comparteix
Té 159 anys d'història i, tot i que ha canviat radicalment al llarg dels anys, segueix sent una relíquia
:  - Mobile
Un exemplar de Pota blava a la Fira Avícola del Prat de Llobregat | ACN

El Pota Blava, un pollastre amb pedigrí

Comparteix
El pollastre autòcton del Prat del Llobregat ha aguantat el pas de les dècades gràcies a l'esforç conjunt dels criadors tradicionals, dels grangers, dels científics i de les institucions. Avui ja és un cas d'èxit consolidat.
:  - Mobile

Els canelons, plat de festa

Comparteix
Els de carn són la menja obligatòria del dinar de Sant Esteve
:  - Mobile