Reportatges

Unes quantes pomes | Pixabay

La Poma de Girona, territori i qualitat

Comparteix
Es tracta d’una fruita produïda a les terres gironines d’alta qualitat i amb una forta vinculació amb el territori
:  - Mobile
Una coca de maçanes | Viquipèdia

La coca de maçanes, les postres ebrenques del solstici d’estiu

Comparteix
Es tracta d’un dolç típic que es fa a les Terres de l’Ebre per celebrar el solstici d’estiu aprofitant la collita d’una varietat de poma àcida
:  - Mobile
Coca de Sant Joan | Europa Press

La coca de Sant Joan, un dolç pagà 

Comparteix
Es tracta d’una elaboració que va començar amb una massa coberta d’ous, i que ara endolceix les boques en un dels dies més celebrats al territori
:  - Mobile
Tomàquets del Bages | Ajuntament de Manresa

Els tomàquets del Bages, famosos per la seva dolçor 

Comparteix
Les varietats de tomàquets que es produeixen al Bages estan en constant evolució, però les més famoses des dels nostres avantpassats són els de Montserrat o els d’esquena verda
:  - Mobile
Mongetes de Collsacabra | Diputació de Barcelona

La mongeta de Collsacabra, un llegum en perill d’extinció

Comparteix
Es tracta d’una mongeta molt apreciada pels gastrònoms, gràcies a la seva pell cremosa, mida petita i tendresa difícil de trobar en altres varietats de mongeta
:  - Mobile
Somalles | llucanesataula.cat

La somalla, un embotit de queixalada 

Comparteix
Es tracta d’un embotit fet a partir de la carn magra del porc, que continua elaborant-se artesanalment i que s’acostuma a trobar penjat a les carnisseries, com els fuets
:  - Mobile
Plats amb copes i coberts en una imatge d'arxiu | Pixabay

La cuina caníbal

Comparteix
Diuen que la carn humana té un gust similar a la del porc, i que la part més exquisida és la zona dels glutis
:  - Mobile
Ratafia La Penjada | Facebook La Sobirana Cooperativa

La Sobirana, l’arrelament del llegat ratafiare 

Comparteix
Aquesta iniciativa farnesenca neix amb l’objectiu de reivindicar la tradició de producció de ratafies casolanes de la capital de la Selva, oferint un obrador professional i cooperatiu al municipi
:  - Mobile
Gambes de Vilanova i la Geltrú | Facebook Visit Vilanova

Vermut i sopar per tastar el peix i el marisc de Vilanova i la Geltrú

Comparteix
La confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú dona a conèixer els secrets de la seva costa en unes jornades gastronòmiques amb vi, maridatge i espectacles en directe
:  - Mobile
Un roger del restaurant Agreste de Fabio & Roser | Facebook Agreste de Fabio & Roser

Volta gastronòmica pels barris de Barcelona: El Coll i La Salut

Comparteix
Avui descobrirem les opcions gastronòmiques que ens ofereixen dos dels cinc barris que formen el districte de Gràcia
:  - Mobile