Vadegust
Grandvalira, destinació gastronòmica privilegiada
agraph -->

Si gaudir d’un bon àpat ja és un motiu suficient per desplaçar-se fins a qualsevol destinació, quan aquesta presenta un entorn natural, envoltada de paisatges d’alta muntanya, l’experiència encara esdevé molt més intensa i plaent.

Al Principat d’Andorra, lluny del bullici dels carrers comercials de les principals poblacions, a les seves parts més altes, on regnen les muntanyes, l’estació de Grandvalira -una de les més importants dels Pirineus- ha creat una proposta gastronòmica molt atractiva, complementària a la seva oferta d’activitats esportives i d’aventura, que la converteix en una destinació gastronòmica de primer nivell.

Els seus restaurants més emblemàtics, tots ells situats en un entorn d’alta muntanya amb unes vistes impressionants sobre l’espai natural, ofereixen diverses propostes de cuina on la qualitat del producte és el símbol d’identitat, tal i com s’ha pogut comprovar en una jornada gastronòmica celebrada recentment al restaurant del Llac de Pessons, on els diferents productors i proveïdors han mostrat les excel·lències dels productes que els serveixen i que ha servit per donar el tret de sortida a la temporada d’estiu de l’estació. Hi destaquen les carns ecològiques de Cal Tomàs de la Pobla de Segur, el salmó i les especialitats fumades de Benfumat, els productes de Colmado Singular o els gelats de Sandro Dessi, entre d’altres.

Cargols del Restaurant del Llac dels Pessons | grandvalira.com

A 2.350 m. d’altitud, en un entorn natural idíl·lic, just a la riba del llac, ocupant l’antic refugi de muntanya hi ha el Restaurant del Llac de Pessons, el més emblemàtic de Grandvalira. En aquest restaurant, que compta amb una terrassa que ofereix unes vistes excepcionals del circ de Pessons, el pic de Montmalús i els pics dels Cubils, es pot gaudir d’una acurada cuina de muntanya basada en arrossos i carns a la brasa, a més d’altres plats típics que van variant en funció de l’època de l’any. Per arribar-hi, si no voleu fer-ho a peu, cal agafar un bus que surt just del costat de l’edifici de l’escola d’esquí de Grau Roig. No és possible arribar-hi amb el cotxe propi.

També situat al sector de Grau Roig, a peu de pistes hi trobem la Brasserie Piolet, un restaurant  acollidor, de tracte exquisit, on hi destaquen les seves carns a la brasa, entre altres especialitat de la cuina de muntanya.

Un carn de la Braseria Piolet | grandvalira.com

A Soldeu, a 2.250 metres d’altitud, just a la sortida del telecabina de Soldeu, hi ha el Wine & Meat Bar by Jean Leon, un restaurant que farà les delícies dels més gurmets que podran gaudir d’una banda dels millors pernils i embotits, els formatges de l’afinador Xavier de Toulouse i un assortiment de les millors conserves i d’altra banda d’una oferta de carns nobles cuinades a les brases d’un Josper. Els vins també tenen un especial protagonisme en aquest restaurant, amb un bar de vins on s’hi poden trobar totes les referencies habituals i algunes d’especials del celler penedesenc Jean Leon. Cal tenir en compte que per arribar a aquest restaurant és necessari fer servir el telecabina de Soldeu.

Plats i vins del Wine & Meat Bar by Jean Leon | grandvalira.com

Al sector de Canillo, el referent gastronòmic és el restaurant El Roc de les Bruixes, un establiment familiar d’ambient acollidor que ofereix una carta basada en la cuina de mercat que es pot assaborir a la seva terrassa mentre es gaudeix d’unes impressionants vistes de tota la vall. Es pot accedir al restaurant amb cotxe propi, agafant la carretera que surt del poble de Canillo i arriba al peu del telecabina Canillo.

Una taula del restaurant El Roc de les Bruixes | grandvalira.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa