Vadegust
Receptes amb formatges catalans: raviolis cruixents de Bufalet amb espinacs

En aquesta proposta, el formatge Bufalet, de Formatges Muntanyola, es converteix en el cor d’uns delicats raviolis cruixents que conjuguen la seva suavitat làctica amb la textura d’una pasta daurada i una salsa de mantega avellana amb pinyons torrats.

El Bufalet és un formatge elaborat amb llet pasteuritzada de búfala catalana, de pasta premsada i pell natural. Surt al mercat amb una maduració que va dels dos als quatre mesos. Destaca per la seva cremositat i equilibri, qualitats que el fan ideal per a un farcit que, tot i la seva senzillesa, conserva una personalitat molt marcada.

Fomatge Bufalet | https://www.formatgesmuntanyola.cat/
Fomatge Bufalet | https://www.formatgesmuntanyola.cat/

Per preparar el plat, se saltegen breument uns espinacs tendres amb un gra d’all picat, just fins que perdin volum. Un cop escorreguts, es barregen amb el formatge Bufalet esmicolat i una punta de pebre blanc. El resultat és una barreja d’aroma vegetal i textura cremosa que es col·loca al centre de petits quadrats de pasta wonton o de pasta fresca, com es prefereixi. A continuació, es pleguen formant petits paquets, i se segellen les vores amb una mica d’aigua. El següent pas és fregit els raviolis en oli d’oliva suau fins que prenen un to daurat i una crosta lleugera, obtenint un contrast amb la suavitat del farcit fos i fragant.

La salsa que els acompanya s’elabora fonent mantega fins que pren el punt de noisette, aquell aroma de fruita seca tan característic, al qual s’hi afegeixen pinyons lleugerament torrats i unes gotes de suc de llimona per aportar frescor i harmonia. Els raviolis s’emplacen en línia al centre del plat, es banyen amb la mantega calenta i es decoren amb brots verds, pinyons sencers i un toc de ratlladura de llimona.

El resultat és un plat d’equilibri subtil, on el Bufalet amb la seva cremositat i la dolçor làctica característica s’integra amb la intensitat dels pinyons i el perfum de la mantega torrada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa