Receptes

Un plat de fideus a la cassola | Piqsels

La fideuada, un menjar mariner

Comparteix
L’ús dels fideus a casa nostra és ben antic
:  - Mobile
Un plat amb arròs pilau | Pixabay

L’arròs pilau, un dels pocs arrossos de què disposen els occitans

Comparteix
A casa nostra es feu habitual a la costa provençal i llenguadociana, tot i que no sabem en quina data
:  - Mobile
Pa torrat amb oli | Pxhere

“Llardofòbia”, la por als greixos

Comparteix
Tot els arguments dietètics són pobres (o una simple excusa), davant d’un argument més categòric, de caire gastronòmic
:  - Mobile
Un morter per fer picades | Pixabay

La picada, una de les salses més utilitzades pels catalans

Comparteix
El sofregit és el començament d’un guisat, i la picada n’és el punt i final, el condiment que dona el matís definitiu
:  - Mobile
Girelles | Xarcuteria Casa Badia

Girella i haggis, de Catalunya a Escòcia

Comparteix
Al Pont de Suert té lloc cada any la Fira de la Girella on se n'elabora en directe i es pot tastar
:  - Mobile
Croquetes casolanes | Pixabay

Les croquetes de bacallà, les més habituals als Països Catalans

Comparteix
Es poden menjar calentes o fredes i agraden a tothom, a grans i menuts, són una llepolia que apareix a taula quan cal celebrar alguna cosa
:  - Mobile
Ànec mut del Penedès amb rostit de naps | casatoc.cat

Ànec amb naps, una delícia de la cuina tradicional catalana

Comparteix
Aquest plat ha passat de la "cuina de repertori" o cuina clàssica, als restaurants
:  - Mobile
Pèsols | Pixabay

El peix amb pèsols, un plat senzill però sublim

Comparteix
Aquest plat es pot fer amb congre i sépia, però també lluç, tonyina, llobarro, rap, mero, rajada, sorell, mòllera i el déntol, entre d'altres
:  - Mobile
Faves ofegades | Viquipèdia

Faves ofegades, un plat bàsic de la cuina catalana

Comparteix
Les faves ja apareixen en  els receptaris medievals, però amb receptes ben diferents a les actuals
:  - Mobile
Un plat d'escopinyes | Pixabay

Aperitius de somni: escopinyes al vi escumós

Comparteix
Les escopinyes és millor gaudir-les fresques, com passa amb tots els fruits del mar
:  - Mobile