Receptes

Un plat de cargols | Flickr Javier Lastras

Els caragols a la petarrellada, la manera més comuna de fer-los a Catalunya

Comparteix
Som un país de cargolaires; hi ha d’altres llocs on no se’ls mengen però a nosaltres en agraden molt
:  - Mobile
Espardenyes | Facebook Restaurant Es Torrent (Eivissa)

Les espardenyes, una menja de superluxe

Comparteix
Es un marisc de gust fort, de mar embravida; no podríem suportar-ne tres àpats seguits, ni dos tampoc, però de tant en tant són bones
:  - Mobile
Un plat de mar i muntanya | Viquipèdia

Mar i muntanya, uns plats que han adquirit un gran èxit

Comparteix
Són barreges espantoses, difícils, perilloses, que arribaren a provocar molta curiositat entre la gent interessada a sortir de les coses corrents i normals
:  - Mobile
L'arròs de colomí del xef Carles Gaig | Facebook Carles Gaig

L’arròs amb colomí, una autèntica exquisidesa

Comparteix
La gent, a les fondes, en demanava sovint, era un plat de molt d’èxit, i això va durar fins ben entrat el segle XX
:  - Mobile
Trempó | Nerea Rodríguez

El trempó, l’amanida mallorquina d’estiu

Comparteix
Les amanides són bones, que és com han d’estar les coses de menjar per sobre de qualsevol altra consideració
:  - Mobile
Albergínies a la brasa | Pixabay

Les albergínies rostides, la simplicitat feta plaer

Comparteix
És un plat que només porta oli, sal, i uns alls trinxats
:  - Mobile
Arròs parellada | N.R

L’arròs parellada, en perill de desaparició

Comparteix
El tret distintiu és que tots els talls, de carn o de peix, es presenten sense ossos ni espines
:  - Mobile
Gambes amb allada | Flickr Javier Lastras

Aperitius de somni: gambes amb allada

Comparteix
Cal partir d’unes gambes de la màxima qualitat possible, i d’una mida mitjana o gran
:  - Mobile
Una llagosta oberta per la meitat i preparada per menjar | Flickr

A la brasa, la manera més ancestral de cuinar la llagosta

Comparteix
És un plat universal, conegut arreu dels Països Catalans i Occitània
:  - Mobile
Un plat de borsch | Pixabay

El borsch, el plat ucraïnès que ja és Patrimoni Cultural Immaterial

Comparteix
Vindria a ser com l’escudella i carn d’olla de diari, però que té l’originalitat del seu color porpra per la presència de la remolatxa
:  - Mobile