Vadegust
Restaurants Bib Gourmand Michelin: qualitat a preu raonable

Fa pocs dies es va celebrar la Gala de les Estrelles Michelin 2023 on la famosa guia vermella atorga, manté i treu les seves cobejades estrelles als restaurants, en aquests cas de l’estat espanyol i Portugal. Molt s’ha escrit i parlat dels resultats de la Gala, on després de força anys sense atorgar la tercera estrella a cap restaurant, en aquesta ocasió la van concedir a dos restaurants, un d’ells el dels Germans Torres de Barcelona.

El que molts encara no saben és que la guia Michelin, a part dels restaurants estrellats, té una altra categoria de restaurants, els que reben la distinció de Bib Gourmand, que són els restaurants que, a criteri del seus inspectors, ofereixen gastronomia de qualitat a preus assequibles. Segons els defineix la pròpia Guia Michelin: “El Bib Gourmand, que rep el seu nom de Bibendum, el ninot Michelin, és un reconeixement atorgat als establiments que serveixen una cuina de qualitat a preus continguts.” Concretament i segons podem llegir a la Guia: “Els restaurants que l’ostenten ofereixen un menú amb entrant, plat principal i postres a uns 35€ a la majoria de països europeus.”

A la Guia Michelin de 2023 hi figuren 281 restaurants amb la qualificació de Bib Gourmand, dels quals 37 són a Catalunya. Hi ha qui diu que els Bib Gourmand són els restaurants que tenen potencial de convertir-se en futures estrelles, però aquesta no és la seva raó de ser principal. La veritable essència d’aquests restaurants és la seva relació qualitat-preu, amb la garantia de que gaudirem d’una bona experiència gastronòmica. Només cal mirar la llista on, segurament molta gent que no coneixia la qualificació Bib Gourmand, hi veurà reflectits restaurants que coneix o que en té referències.

Si us serveix de referencia, jo els he visitat gairebé tots, i sempre hi he sortit molt satisfet de l’experiència. En molts casos, la diferència d’aquests restaurants amb els estrellats són molt més de forma que de fogons i, fins i tot, es dona el cas, en la meva opinió, de Bib Gourmand que superen a algun estrellat en tots els terrenys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa