Vadegust
Un restaurant lliure de carn, el millor del món

El dia 18 de juliol, l’organització dels “Els 50 millors restaurants del món” -un ranking que es va crear l’any 2002 a partir de la votació estructurada i auditada d’un panell de 1.080 experts en gastronomia patrocinat per S.Pellegrino & Acqua Panna- va proclamar que el millor restaurant del món era el restaurant Geranium, de Copenhaguen (Dinamarca), on al capdavant dels fogons hi ha el xef Rasmus Kofoed.

El que em va cridar l’atenció d’aquest fe, és que el restaurant Geranium, que compta amb tres estrelles Michelin des del 2016, és que és un restaurant autoproclamat “zona lliure de carn”. Rasmus Kofoed va deixar de menjar carn al 2017 i cinc anys després va decidir que al seu restaurant no se serviria carn, basant la seva cuina en el marisc i, sobretot, en les verdures locals que li serveixen agricultors que les conreen sota els preceptes de l’agricultura ecològica i biodinàmica.

A l’estat situat al 8è pis d’un edifici, El Geranium ofereix als comensals unes espectaculars vistes als jardins Fælledparken, el que els permet, tal i com ho expliquen ells, “convidar als nostres clients a tastar la natura mentre l’observen al seu voltant”. Ofereix un únic menú que canvia cada estació de l’any: actualment el menú és el The Summer Universe. El menú està format per 20 plats repartits a part iguals entre aperitius, plats salats i dolços, amb una durada mínima de 3 hores i el preu, sense begudes, de 3.200 DKK, que al canvi vindrien a ser uns 429,75 euros. A part dels maridatges amb vins, ofereixen un maridatge amb sucs de fruites.

Segons expliquen des d’Els 50 millors restaurants del món, “cada plat que serveix aquest restaurant és una obra d’art intricada servida en una vaixella inspirada en la natura”, destacant alguns plats com els ous de peix lleugerament fumats amb llet, col i poma, bolets de bosc amb cervesa, rovell d’ou fumat, llúpol adobat i pa de sègol.

No fa pas massa temps que hagués resultat impensable que un restaurant que no serveixi plats elaborats amb carn hagués pogut assolir un reconeixement com el que Geranium va obtenir el dia 18 de juliol a Londres, quedant per davant dels restaurants Central de Lima (Perú) i el nostre estimat Disfrutar de Barcelona, que va quedar en tercera posició.

Ara ja només queda que el proper millor restaurant del món sigui vegà!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa