Vadegust
És el ‘single’ un client incòmode per a l’alta restauració?

Celebrant una de les múltiples castanyades, ara fa pocs dies, en el grup que ens havíem reunit per gaudir d’unes meravelloses castanyes de Viladrau, ben torrades i acompanyades de bons vins dolços de solera catalans, va sorgir en la conversa si trobant-nos en la condició de single (solter/a, separat/da, divorciat/da, vidu/a, etc.) aniríem a sopar sols a un restaurant gastronòmic.

Va haver-hi opinions per a tots els gustos, des dels que hi anirien sense cap problema, fins els que opinaven que no se sentirien a gust fent-se un homenatge gastronòmic en solitari. La tertúlia va donar per molt, però en un moment donat la qüestió va ser: alguns de nosaltres no tindríem cap problema en anar sols a un restaurant gastronòmic, però posant-nos en l’altre costat, als restaurants els resulta incòmode que hi hagi clients que volen reservar per una persona sola?

Vàrem fer un experiment senzill: vam entrar en una famosa i coneguda aplicació de reserves per Internet i vàrem intentar fer una reserva un divendres a les 21 hores per una persona sola a restaurants de la ciutat de Barcelona, sense aplicar cap altre filtre. El resultat va ser que un total de 834 restaurants de tota mena de la capital catalana admeten, al menys a priori, reserves d’una sola persona. Ordenada la llista per preu mig per persona i mirant quins restaurants hi havia disponibles a la banda dels de preu més alt, us puc ben dir que estava assegurat un bon homenatge individual.

Fent el mateix procés, però ara fent la reserva per dues persones, la llista de restaurants pujava fins als 918, un total de 84 restaurants més, que són els que no accepten reserves d’una sola persona. Quan la reserva era per dues persones, s’havien afegit a la llista restaurants gastronòmics que podríem qualificar de restaurants amb “més anomenada”. Ara bé, en cap de les dues situacions no hi havia cap dels restaurants que ara mateix estan més de moda a Barcelona.

Quan vas a les pàgines web dels restaurants estrellats i als que estan més de moda, et trobes que, d’entrada, un bon grapat no accepten reserves per una sola persona. És una opció que no està disponible en els seus formularis de reserves. D’altres, a priori, sí que accepten reserves per una persona, però quan intentes completar la reserva, no hi ha manera que et doni disponibilitat. Si ho intentes el mateix dia i a la mateixa hora per una taula de 2 persones, aleshores sí que hi ha disponibilitat.

Finalment, als restaurants gastronòmics que no tenen reserva telemàtica, als que cal trucar, també hi ha de tot. Però és curiós d’observar que si comences la conversa dient “teniu taula per sopar tal dia a tal hora” alguns et diuen que sí, i quan posteriorment els dius que la reserva és per una sola persona, et diuen que està tot ple.

Aquest article no vol ser una crítica als restaurants que no admeten reserves d’una sola persona. És un petit exercici fet per posar llum a la qüestió plantejada al títol. Particularment penso que sí, que els singles són clients incòmodes, al menys a priori, per una majoria de restaurants gastronòmics. Què en penseu?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xavier a novembre 09, 2021 | 20:48
    Xavier novembre 09, 2021 | 20:48
    Anar-hi, sí. El problema com bé dieu és que et trobes amb restaurants on no et volen (m'hi he trobat), el que a més resulta un fet totalment discriminatori. Suposo que els singles rebaixem molt el benefici per taula i no interessem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa