Un dels elements vertebradors dels pobles i dels barris de les grans ciutats és el seu comerç. Les botigues juguen un paper molt important en la vida dels carrers, no només per l’aprovisionament de productes als veïns, sinó també per la funció social que representen. Són un agent de dinamització a través de les activitats que organitzen o tot recolzant les que organitzen altres entitats. Fan de corretja de transmissió de notícies i dels fets que succeeixen al barri i creen ambient amb els seus aparadors, la seva decoració i la seva il·luminació, alhora que contribueixen a la seguretat.

El petit comerç ha estat capaç d’adaptar-se a les circumstàncies al llarg del temps i de mantenir-se ben viu fins avui, malgrat haver de lluitar dia a dia amb la forta competència que representen els grans centres comercials i amb el comerç forà que no sempre compleix les lleis ni s’ajusta als nostres criteris i a la nostra manera de fer.

No té cap sentit comparar el petit comerç amb les grans superfícies, ja que el petit comerç mai podrà competir en preu i assortiment amb aquestes, però sí que ens aportarà altres beneficis que poden arribar a ser molt més importants. Parlant d’alimentació, el petit comerç ofereix una qualitat, un tracte i un servei personalitzat que les grans superfícies no es poden permetre, ni sovint tenen la capacitat per fer-ho.

La professionalitat dels botiguers els permet oferir un servei, però sobretot un assessorament que aporta molt de valor afegit a la compra. Els botiguers poden explicar l’origen del producte, les seves característiques, el poden netejar i preparar de la manera més adient per l’ús que en vulguem fer i donar-nos consells de com cuinar-lo i/o conservar-lo per treure’n el màxim partit.

La compra al petit comerç és una compra més sostenible i sobretot responsable. Els botiguers vetllen perquè els productes tinguin la qualitat garantida, atenen les queixes i les reclamacions i es fan càrrec de solucionar els problemes de forma àgil.

Per tant, si no volem que ens passi allò tan típic de que el trobem a faltar quan ja no existeix, cal prestar-li molta més atenció i, el que és més important, que hi comprem de manera habitual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Núria a febrer 13, 2020 | 13:52
    Núria febrer 13, 2020 | 13:52
    Totalment d acord!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa