Vadegust
Un altre Cap d’Any restringit i els meus millors desitjos pel 2022

Ara fa un any, el 31 de desembre de 2020, no es van poder celebrar sopars de Cap d’Any en els establiments d’hostaleria i restauració. Les restriccions imposades pel Govern només permetien als establiments d’hostaleria i restauració efectuar serveis de 7:30 a 9:30 hores del matí i de 13 a 15:30 hores al migdia, en taules de com a màxim 6 persones pertanyents a com a màxim dues bombolles de convivència. Enguany, i després d’haver passat per molts estadis de restriccions, els restaurants només poden oferir el sopar de cap d’any al 50% del seu aforament interior, les taules no poden ser de més de 10 persones i han de tancar com a màxim a les 0:30 hores per tal de respectar el confinament nocturn. És gairebé un retorn a la casella de sortida.

Si ho celebrem a casa, les trobades estan limitades a un màxim de 10 persones, i si el grup no és convivent o es queden tots a dormir en la mateixa casa on s’ha fet el sopar, cal tenir en compte que hi ha un toc de queda d’1 a 6 de la matinada, que limita la llibertat de desplaçament. Una limitació d’una llibertat fonamental més adreçada a controlar l’ordre públic, a evitar els botellots, que a controlar el virus. Bàsicament, els governants han decidit que aquest any la ciutadania celebrem el Cap d’Any en la intimitat de la bombolla de convivència.

No cal ser un analista gaire espavilat per adonar-se que aquestes mesures, lluny de ser vàlides per evitar l’increment de casos de Covid, són un exercici de màrqueting polític barrejat amb una extralimitació de poder, en aquest cas avalada pels jutges. Una vegada més, i com ja va succeir en les anteriors onades de la pandèmia, els nostres governants han fet una exhibició d’incompetència a l’hora d’aplicar mesures per frenar l’avanç de la pandèmia, sobretot pel que fa a les restriccions a la ciutadania i les afectacions a certs sectors econòmics, entre ells el de la hostaleria i restauració.

Davant de tot això, us desitjo a tots un 2022 ple de felicitat, però també de llibertat, on amb totes les mesures de caràcter sanitari necessàries, puguem gaudir de bons àpats cuinats amb els excel·lents productes que provenen de l’agricultura, la ramaderia, la pesca i la indústria artesana de casa nostra.

Salut!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa