Diumenge passat al vespre, després d’una llarguíssima penitència, les autoritats van tornar a permetre que els restaurants poguessin servir sopars, això sí, havent de tancar a les 23 hores. Amb aquesta mesura els sopars fora de casa han tornat a les nostres vides. Pels que sou més de dinars que de sopars a l’hora de socialitzar, és possible que aquesta situació no us exciti tan com als que som més de sopars que de dinars.

Feia més d’un any que els sopars en restaurants havien desaparegut de les nostres vides, i malgrat els intents d’apaivagar la necessitat a través dels “take away” i alguns invents sorgits de la pandèmia, els enyorava molt.

Tot i que segurament des de molts punts de vista és molt millor fer un dinar que un sopar -per mi a l’hora de socialitzar-, els dinars no acaben de tenir l’encant dels sopars, especialment en dies laborables. És cert que quasi tots els arguments que es poden esgrimir per defensar els sopars o els dinars són gairebé simètrics, quedant en el fons el gust personal de cadascú per un o altre àpat.

Els sopars els gaudim un cop acabada la jornada laboral, quan ja estem predisposats a relaxar-nos i deixar enrere tots els maldecaps del dia. Si ens allarguem, tota la penitència que pagarem serà en hores de son. Per contra, els dinars, si després hem de tornar a treballar, tenen l’inconvenient d’estar limitats en temps i cal anar en compte en la copiositat de l’àpat per evitar la somnolència posterior. En dies festius la cosa canvia, ja que podem allargar-nos, tot i que això pot suposar no fer res més aquell dia.

El sopar és l’àpat preàmbul de l’inici de la vida nocturna, tan arrelada al nostra caràcter mediterrani, fet que convida a continuar la vetllada tot prenent una copa en algun local o, si s’escau, en alguna terrassa sense tenir la sensació de que estem desaprofitant el temps -sensació més comuna si allarguem un dinar-.

I vosaltres, sou més dinars o de sopars a l’hora de socialitzar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa