En els cada vegada més calorosos estius mediterranis, els glaçons, aquests meravellosos trossos d’aigua gelada, es converteixen en els nostres millors aliats si volem consumir prou fredes les begudes. Ja sigui introduint-los directament a les begudes o dins de glaçoneres, en perfecte dissolució amb aigua i potser una mica de sal, els glaçons són els agents que s’ocupen de posar les diferents begudes a la temperatura de servei idònia per apaivagar la nostra set.

Una cosa que em sorprèn força és que la gran majoria de persones gairebé sempre ens entreguem incondicionalment a ells i els fem servir, sovint sense preguntar-nos si l’aigua, o el procés de congelat, ha seguit totes les mesures d’higiene necessàries o és de prou qualitat. He tingut l’oportunitat de veure -com segurament molts de vosaltres- com hi ha persones que són terriblement exigents amb la qualitat i l’origen d’una determinada beguda i després deixen que s’hi introdueixi en el vas uns glaçons dels quals no tenen ni la més remota idea de si l’aigua que s’ha fet servir era de prou qualitat o bé si el procés de congelació ha seguit totes les mesures higièniques que serien recomanables.

Els glaçons poden actuar com un cavall de Troia, ja que en anar-se fonent van alliberant a la nostra selecta i exquisida beguda l’aigua amb la que han estat fabricats. Si aquesta aigua no és de la màxima qualitat o té algun defecte, aleshores pot arribar a condicionar negativament el gust de la nostra beguda. Els glaçons són part fonamental del servei d’algunes begudes podent-les portar a la màxima excel·lència o bé arruïnar-les completament.

És molt difícil trobar una fórmula única per fer el glaçó perfecte, però qui més hi entén són els barmans i coctelers, pels qui els glaçons esdevenen una eina de treball crítica. Si fem una recerca per Internet sobre el que els millors barmans i coctelers han dit sobre el glaçó perfecte, el resum seria aquest:

  1. Fer servir una aigua mineral de molta qualitat.
  2. Fer bullir l’aigua abans de fer-la servir per fer glaçons. Així aconseguirem que els glaçons siguin compactes, durs i transparents, les tres característiques que segons els experts defineixen el glaçó perfecte. Hi ha qui opina que cal emplenar els motlles amb aigua calenta.
  3. Fer servir motlles de silicona flexibles amb els que es puguin obtenir glaçons perfectament cúbics d’entre 4 i 6 cm. d’aresta.
  4. Deixar congelar l’aigua un mínim de 24 hores.
  5. No desemmotllar mai els glaçons fent servir aigua calenta.

Us heu preguntat mai com i amb quina aigua han estat fabricats els glaçons que compreu a les gasolineres i supermercats? Són glaçons compactes, durs i transparents, tal com marquen els cànons de la qualitat d’aquests trossos d’aigua gelada?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa