Als anys 70 del segle passat la empresa alemanya Vorwerk llançava al mercat el robot de cuina que va revolucionar la manera de cuinar molts plats en moltes llars: la Thermomix. Actualment a l’estat espanyol hi ha prop de tres milions de llars que disposen d’alguna de les versions d’aquest famós robot de cuina i, tot i que és cert que no totes aquestes llars la fan servir amb la mateixa assiduïtat i que fins i tot en algunes és més un element decoratiu que cap altra cosa, és un aparell que quan el descobreixes, quan veus tot el que fa i amb la facilitat que ho fa, de seguida desitges disposar-ne d’un.

Vagi per davant que aquest no és un article pagat per cap empresa que tingui res a veure amb la Thermomix, és el meu testimoni personal al voltant d’un dels aparells de cuina que més m’estimo i que forma part dels meus ginys de cuina imprescindibles. Jo vaig comprar la meva Thermomix als anys 80, just quan va sortir al mercat la segona versió, la TM21, que és la que encara utilitzo amb un resultat excel·lent, després de més de trenta anys d’haver-la adquirit. En aquells temps anava sovint a una casa on tenien la primera versió, la Thermomix 3300, i vaig quedar bocabadat de la facilitat amb la que preparaven receptes delicioses amb aquell aparell. Em van explicar que per comprar-la havia d’assistir a una reunió on una venedora em faria una demostració de les virtuts de l’aparell i, en acabar, si ho desitjava, la podia comprar. Així ho vaig fer i a les poques setmanes ja tenia la meva Thermomix.

Unes llenties fetes amb Thermomix | Facebook Thermomix Spain

Ara són incapaç, per més que ho intenti, de poder comptabilitzar quantes cremes de verdures -sobretot carbassó-, gaspatxos, llenties estofades i brandades de bacallà -entre altres moltes receptes- he cuinat al llarg d’aquests anys amb la meva estimada Thermomix TM21. Sempre amb un resultat perfecte, invariable. La seva capacitat de triturar i la textura que aquest aparell és capaç de donar a les cremes, siguin del que siguin, és el que l’ha portat a estar present en la gran majoria de cuines dels restaurants d’arreu.

Pels més novells és un aparell amb el que només cal tenir cura de seguir les instruccions de les receptes, sempre basades en quatre paràmetres: el pes dels ingredients (porta una balança incorporada), la temperatura, la velocitat i el temps. Si se segueixen les indicacions, el resultat està garantit. Pels més experts és un soci imprescindible per executar molts processos en la preparació de receptes, més enllà de les que el fabricant o les diferents comunitats d’usuaris poden proporcionar. Un cop acabada la recepta, la neteja de l’aparell es fa en un obrir i tancar d’ulls, una altra gran fortalesa d’aquesta obra mestra de l’enginyeria domèstica.

Si la teniu i no la feu servir, no sou conscients del que us esteu perdent; si no la teniu i sou cuinetes, és un aparell que us pot donar moltes alegries, només caldrà que us habitueu a cuinar amb un robot. L’únic inconvenient de la Thermomix és el preu. El model que està actualment al mercat, la TM6 té un cost de 1.299 euros, i això és una quantitat important. Però ja us ho avanço: si us acostumeu a fer-la servir i en sabeu treure encara que només sigui un 25-30% de rendiment, serà una inversió que us resultarà profitosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa