Una de les poques coses positives que va portar la pandèmia del Coronavirus va ser que, de cop i volta, tothom disposava de més temps. I molts van aprofitar aquesta situació per reflexionar i per dibuixar nous projecte de futur per quan tornés la normalitat. A la Formatgeria del Miracle, la seva ànima, la Sílvia Soler, va aprofitar aquest període per crear un formatge, un formatge blau.

La Silvia es confessa una enamorada dels formatge blaus, sobretot dels grans formatges blaus anglesos i, en especial, de l’Stilton, la gran icona de la formatgeria artesana de la Gran Bretanya. Tenia a punt un viatge als comtats anglesos on es fabrica l’Stilton quan va arribar el confinament, i lluny de només lamentar-se, es va tirar a la piscina i va posar fil a l’agulla per crear el seu propi formatge blau.

El Secret, nom amb el que la Sílvia va batejar aquest nou formatge, és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella, de pasta tova colonitzada per floridura blava i pell florida. Es presenta al mercat en peces en forma de cilindre alt, d’un pes que volta els 350 gr i va embolcallat d’un paper d’alumini de color negre que li dona un aspecte molt elegant.

Formatge El Secret | Facebook Formatgeria El Miracle

En alliberar-lo del seu embolcall, la pell ofereix les aromes característiques dels formatges blaus i que tenen el seu origen en el procés de lipòlisi, en el que els greixos es fragmenten per convertir-se en àcids grassos, i que poden estar acompanyades de notes amoniacals. La millor manera de tallar-lo, donada la seva geometria, és a rodanxes.

La pasta mostra un color blanquinós amb les sinuoses formes que la floració verda que el fong blau hi ha deixat. Fragant, és un formatge de textura densa i cremosa, fundent en boca, saborós, amb un punt de sal viu. És un formatge molt llaminer, que serà capaç de seduir paladars poc amants d’aquesta mena de formatges.

Un vi dolç fortificat com un bon Oporto de tipus Tawny farà d’acompanyant de luxe d’aquest formatge, en un maridatge de contrast on cadascun dels protagonistes potenciarà a l’altre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa