El Bunch és un formatge de petit format capaç de generar amor a primera vista. Pels enamorats del formatge és impossible passar per davant d’un Bunch i que no entrin unes ganes irresistibles de clavar-li una queixalada. Les raons principals d’aquest desig són dues: la seva mida i el seu aspecte. Cada peça volta els 110-120 gr., que el converteix en un formatge de consum gairebé individual.

Presenta forma de cilindre petit, de cares planes i pell rugosa que li confereix un aspecte rústic. El podeu veure de color blanc immaculat, de color vermell, de color verd, de color negre i, en ocasions especials, també s’ha vestit de color ocre, tot depèn de quin afinat el seu creador -el genial Santi Nudelman de la formatgeria Le Bolut- hagi triat a l’hora d’elaborar-lo.

Inspirat en els formatges de cabra de petites dimensions tan típics de la banda francesa dels Pirineus, és un formatge elaborat amb llet crua de cabra, de quallada àcida o làctica, de pasta tova i pell florida amb una combinació dels fongs penicillium candidum i el geotrichum candidum. Això li confereix un aspecte molt atractiu, tant en la seva versió normal -que presenta el color blanc típic d’aquesta mena de formatges- com les seves versions amb pebre vermell, anomenat Red Bunch -amb pebre negre, el Black Bunch-, o amb una combinació d’orenga, sàlvia i farigonal, el Wild Bunch. La maduració és de només 15 dies.

El formatge Bunch | Martí Vicente

Les aromes de la peça sencera dependran de quin tipus de pell porti, però sempre hi trobarem el rerefons de les notes de la llet crua de cabra. En tallar-lo, apreciarem la tendresa dels seus 15 dies de maduració, i quedarem embriagats de les intenses aromes làctiques, de nata fresca, que desprèn. La pasta presenta un aspecte ferm que recorda una paret acabada d’enguixar.

En tastar-lo la seva textura és densa i fundent, i si tenim la paciència de deixar-lo fondre a la boca, ens farà tocar el cel, amb la potència del seu conjunt gustatiu. És molt llarg en boca i convida a repetir.

El Bunch és un formatge molt versàtil, que dona molt de joc a taula. A part d’assaborir-lo tot sol també es pot fer servir d’ingredient per enriquir una gran quantitat de plats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa