Vadegust
2 formatges catalans, amb el màxim reconeixement en els World Cheese Awards

El dia 2 de novembre es va celebrar al País de Gal·les l’edició d’enguany dels World Cheese Awards, un dels esdeveniments formatgers més importants del món que organitza l’editorial anglesa The Guild of Fine Food, especialitzada en revistes de gastronomia. En aquesta edició es van presentar a concurs més de 4.000 formatges procedents de fins a 40 països.

En aquests premis els formatges poden ser reconeguts amb una medalla Super Gold -la màxima distinció-, una medalla Gold, una medalla Silver o una medalla Bronze. Aquest any han estat guardonats un total de 1.848 formatges, que ve a representar prop d’un 46% dels formatges presentats a concurs.

Els formatges catalans, un any més, van tornar a fer un molt bon paper en aquests premis. Dos dels formatges catalans que s’hi van presentar –L’Ecològic de Vaca de la formatgeria Bètara d’Olost de Lluçanès i el Puigpedrós de la formatgeria Molí de Ger de Ger (Cerdanya)- van ser guardonats amb dues de les 98 medalles Super Gold que es van concedir.

Formatge Puigpedrós de la Formatgeria Molí de Ger

Formatges catalans amb medalles Gold

Quatre formatges catalans van aconseguir una de les 328 medalles Gold que es van concedir per part del Jurat. El Muntanyola Garrotxa de la formatgeria Muntanyola-Fundació Ampans, el Formatge Curat de Cabra de la formatgeria Cal Quitèria – Formatges Artesans de Ponent i els formatges d’Ovella i Blanc de la formatgeria Bètara d’Olost de Lluçanès.

Formatges catalans amb medalles Silver

Fins a 583 formatges van aconseguir una medalla Silver. Daquests, 6 formatges són catalans: el Formatge Semicurat de la Formatgeria La Cleda, el formatge Curat de Llet Crua de Cabra i el Formatge Farcell Semicurat de Cabra de la formatgeria Cal Quitèria – Formatges Artesans de Ponent, el formatge Fines Herbes de la Formatgeria Mas El Garet), el Formatge Semimadurat de la formatgeria Serra del Tormo de la Torre de l’Espanyol a les comarca del Baix Ebre i el Cheesefuet Trufat de la formatgeria Montbrú de Moià.

Formatges catalans amb medalles de Bronze

I pel que fa a les medalles de Bronze, se’n van repartir 839, i també van ser 6 els formatges catalans que en van aconseguir una: el Formatge Serrat de la formatgeria Serra del Tormo, el Pebre Negre de la Formatgeria Mas El Garet, el formatge La Lluna de la formatgeria La Cleda, el Formatge de Vaca i el Farcellet de la formatgeria Bètara i el Lupulus de la formatgeria Muntanyola-Fundació Ampans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa