Vadegust
El gran problema del cebiche i que el pot fer desaparèixer

Si des que vas descobrir el cebiche t’has convertit en un fan d’aquest plat, segur que t’interessa saber que ara mateix està en perill en el seu lloc d’origen, el Perú. Segons publica La Vanguardia, la inflació que actualment afecta el preu d’alguns aliments al Perú està obligant a buscar alternatives a aquest popular plat.

No només s’ha disparat el cost de la ceba i el moniato, ingredients indispensables per a la recepta, sinó també el de la llima amb la qual es prepara la llet de tigre, raó per la qual Alex Contreras, Ministre d’Economia del Perú, ha aconsellat als consumidors prendre menys aquest plat: “si aquesta setmana jo esperava preparar un cebiche, ho substitueixo per un pollastre saltat”, ha assegurat.

Un plat de cebiche | Piqsels


L’alça del preu de la llima ha estat constant al Perú des de fa ja tres mesos, amb un pic màxim a l’agost, mes en què va augmentar un 69,8%segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística i Informàtica (INEI). La raó es deu principalment al Fenomen del Nen, que actualment travessa el país.

Tot això ha portat al Ministre Contreras a assegurar en una entrevista que una de les solucions davant aquesta situació és consumir menors quantitats d’aquest aliment: “si no hi ha demanda, el que passarà és que el preu s’ajustarà”.

Les recomanacions de Contreras van ser objecte de crítica a les xarxes socials, on diversos usuaris van assegurar que buscar alternatives al cebiche no és la solució per a frenar l’alça en els preus de la llima. Aquest és el cas de l’excongressista peruà Víctor Andrés García, qui va expressar el seu descontentament en el seu compte de Twitter: “i quan aquests faltin, recorrerem al camote?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa