Vadegust
La xurreria de Barcelona que surt a les guies de Corea

Pot sonar surealista (i segurament ho sigui), però hi ha una xurreria a Barcelona que surt a les guies de Corea i que atrau desenes de turistes d’aquest país cada dia. Estem parlant de la Xurreria San Román, situada al barri Gòtic de la capital catalana, i on cada dia es fan llargues cues per poder tastar els seus productes. Però tot té una explicació.

La història és la següent. Fa prop d’un any i mig Jisoo, cantant del famós grup coreà BlackPink, li va mostrar, als seus 68 milions de seguidors, un vídeo en el qual sortia comprant i menjant uns xurros de la xurreria San Román, en el número 8 del carrer Banys Nous, tal i com publica Barcelona Secreta.

Xurros de la Xurreria San Román | Instagram @xurre_gotic

A partir d’aquest moment, èxit immediat: llargues cues de turistes coreans que volen reproduir l’experiència de Jisoo, menjant-se com ella uns autèntics xurros amb xocolata catalans en ple centre de la ciutat, en un local que poc podia imaginar quan va obrir en 1968, que els seus principals clients vindrien un dia de 10.000 quilòmetres de distància.

Tot i això, Xavi Català, l’amo d’aquesta xurreria, explica que aquestes cues no són novetat. Tot i que només fa sis mesos que dirigeix aquesta xurreria, l’anterior amo, Manuel San Román ja portava anys acollint a viatgers coreans que, Xavi no recorda bé, creu que arribaven perquè la xurreria San Román va aparèixer en algun programa de televisió del país asiàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa