Vadegust
El xef iranià Mehrsad Shahidi, de 19 anys, assassinat per la policia

Les protestes que van començar fa vuit setmanes a l’Iran després de la mort de la jove Masha Amini han provocat que més de 365 hagin mort a mans de la policia iraniana. I, segons publica ‘La Vanguardia’, una de les últimes víctimes ha estat el cuiner de 19 anys Mehrshad Shahidi, que la Guàrdia Revolucionària va matar a cops després de ser detingut en una manifestació, un dia abans del seu vintè aniversari.

El jove xef, que era molt popular en les xarxes socials i havia estat anomenat com el Jaime Oliver de l’Iran, va ser colpejat després de la seva detenció, patint múltiples ferides en el crani que van ser les que li van causar la mort. La família ha comunicat que els oficials iranians els van assegurar que Amini havia mort per un atac al cor.

Mehrshad Shahidi era originari d’Arak, capital de la província iraniana de Markazi, on havia aconseguit una certa popularitat pels vídeos de cuina que compartia a Instagram, xarxa social en la qual acumulava més de 25.000 seguidors i que ara està inactiva. Estudiants de la Universitat d’Arak, on el jove treballava com a cap de cuina, han declarat que era un home molt popular i energètic.

El funeral de Shahidi, que va tenir lloc el diumenge, es va convertir en l’escenari d’una altra manifestació antigovernamental. A més, els usuaris de xarxes socials com TikTok i Twitter estan compartint els seus vídeos de cuina com a crítica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa