L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha decidit finalment no celebrar dissabte el mercat de fruita i verdura a la rambla de Sant Francesc, tot i que aquest dimarts va dir que sí que es faria. L’alcalde, Pere Regull, diu que “rectificar és de savis” i explica que malgrat s’havia preparat perquè complís totes les mesures de seguretat, la possible afluència de molta gent podria entrar en “contradicció” amb les crides al confinament.

L’anunci no ha agradat a Unió de Pagesos, que demana al consistori que permeti el mercat garantint que es donin els requisits de distància de seguretat entre persones i aforament: “La normativa diu que cal garantir l’abastiment de productes frescos a l’aire lliure”.

“El mercat és tradicionalment un lloc de trobada i passeig i volem evitar confusions i que surti gent al carrer que no vagi estrictament a comprar”, es justifica l’alcalde. Regull afirma que “si una mesura produeix neguit i incertesa entre la població, la nostra responsabilitat és aturar-la. Hem de minimitzar les conductes que poden suposar perill per a la salut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa