Vadegust
Vic acollirà una nova edició del TrufforumVic del 3 al 6 de febrer

Enguany, el TrufforumVic canvia d’espai per ubicar-se al Recinte Firal El Sucre. Aquest canvi permetrà gaudir d’un espai obert i diàfan, amb el tradicional mercat de tòfona fresca i productes tofonats i també amb nombroses activitats al voltant de la tòfona. Se celebrarà entre el 3 i el 6 de febrer.

Una edició més, el Trufforum, esdeveniment internacional, ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI), té per objectiu promocionar l’ús responsable de la tòfona europea en les cuines domèstiques i professionals. I per això, com en cada edició, comptarà amb un ambiciós programa d’activitats per a aficionats a la gastronomia i també amb activitats específiques per a professionals del sector de la tòfona.

El Recinte Firal es convertirà en un gran espai expositiu al llarg de tot el cap de setmana on comprar tòfona negra, classificada i garantida, i també productes trufats artesans i d’alta qualitat. La tòfona negra (Tuber melanosporum), seleccionada i de diferents territoris d’origen, serà una edició més, la gran protagonista del Trufforum.

Nandu Jubany al Trufforum Vic 2022

El visitant podrà descobrir tots els secrets de la tòfona negra també a través d’un intens programa d’activitats amb reconeguts professionals del sector. Enguany, i com a novetat, els espais d’activitats estaran integrants dins l’espai expositiu i totes les activitats gastronòmiques de l’Aula de la Tòfona i també les de La Cuina de la tòfona, amb cuina en directe, comptaran amb tast. També s’ampliaran les activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats específic.

No hi faltaran altres activitats habituals com el 4t Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; activitats per a professionals com el Congrés Internacional de la Tòfona; l’Acadèmia de la Tòfona, una matinal d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i els premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre d’altres novetats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa