Vadegust
Vergés veu “difícil” posar fi al tancament de la restauració

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu “difícil” poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. “Estem en la línia de no aixecar restriccions”, ha afirmat en declaracions a la SER, al temps que ha insistit que la situació portarà “a prendre més mesures aquesta setmana”. En ser preguntada sobre quines, ha afirmat que es treballen “moltes” i que “res està descartat”. En ser preguntada per un confinament total de 15 dies, ha assegurat que l’escenari seria “diferent al març”, ha insistit en la voluntat de no tancar les escoles i ha assegurat que el més efectiu és sempre el màxim però ha instat a “veure com equilibrar això amb la societat”. D’altra banda, ha afirmat que l’estat d’alarma ha de tenir control parlamentari.

Aquest divendres finalitzen els 15 dies inicials establerts per al tancament de bars, restaurants i altres activitats econòmiques. La consellera ha assegurat que s’ha de saber “llegir el moment” i ha alerta que intentar anar ràpid “pot fer allargar l’agonia”. Ha afirmat que això no vol dir que en “una dues o tres setmanes” les coses no pugin canviar i es pugui “relaxar” alguna mesura.

Vergés ha explicat que s’estan treballant “moltes mesures” però no ha volgut concretar quines fins que aquestes no estiguin ben treballades. En ser preguntada pel confinament de cap de setmana, ha afirmat que “res està descartat” però ha indicat que cal veure quines mesures poden ajudar més “i si és el moment idoni”. “Per no posar més frustració prefereixo no especular”, ha manifestat.

En una línia similar s’ha expressat en relació a la possibilitat de decretar un confinament total durant 15 dies. La consellera ha valorat que caldrà prendre les “mesures pertinents” per evitar la saturació dels sistema sanitari. Sí ha dit que el confinament perimetral, tot i no descartar-se, no és una de les prioritats en quant a aplicar amb urgència. Vergés ha descartat que de la reunió de Govern d’aquest dimarts surtin noves mesures.

D’altra banda, ha afirmat que és “imprescindible” que hi hagi un control parlamentari sobre l’estat d’alarma. Ha reconegut que la situació no se solucionarà en 15 dies però ha apuntat que “això no vol dir que hi hagi estat d’alarma de sis mesos sense passar pels controls parlamentaris”. Vergés ha reclamat també “totes les eines” perquè les mesures que prengui el Govern no es vegin entorpides jurídicament.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Albert a octubre 27, 2020 | 10:53
  Albert octubre 27, 2020 | 10:53
  I que es el que no veu dificil aquesta consellera?. Si , per ella ,un full de dirari es un puzzle.
 2. Icona del comentari de: Joan a octubre 27, 2020 | 11:39
  Joan octubre 27, 2020 | 11:39
  Espero que els retauradors i tots els negocis i treballadors que hi ha darrera surtin en massa, tenim uns polítics que son ineptes, incompetents i que no tenen ni punyetera idea del que fan i les implicacions que això te.
 3. Icona del comentari de: Joan a octubre 27, 2020 | 11:40
  Joan octubre 27, 2020 | 11:40
  Aquesta senyora s'ha begut l'enteniment. No té la talla per estar en el lloc que està. No té coneixements de medecina, i ens pren a tota la societat per uns nens petits. El millor que pot fer es deixar el càrrec i desaparèixer d'una vegada per totes, és una inútil total.
 4. Icona del comentari de: Pedro Rogriguez a octubre 27, 2020 | 18:13
  Pedro Rogriguez octubre 27, 2020 | 18:13
  Verges, broquil o consellera. Matar catalans i catalanes es gratis, catolic junqueras.virus? ERC ens matarà a tots i totes
 5. Icona del comentari de: manel t a octubre 27, 2020 | 19:42
  manel t octubre 27, 2020 | 19:42
  Si fora veritat el que fa aquesta consellera també tancaria el metro i tot el transport públic, es de tòntus dir que en els restaurants i bars la gent es contamina i en el transport públic axó no pot passar. Es nota massa el interés que tenen els politics en els negocis que estan endollats, el que han de fer els restauradors es oferir també portes giratories
 6. Icona del comentari de: uno que vive en tabarnia a octubre 27, 2020 | 21:52
  uno que vive en tabarnia octubre 27, 2020 | 21:52
  AQUEST DONA SAP EL QUE FA? POTSER QUE VAGI MIRANT COM VA TOT EL TRANSPORT PUBLIC, PÈRQUE AIXO SI LA SRA VA AMB EL COTXE OFICIAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa