Vadegust
Les verdures que tenen les mateixes propietats que l’all i la ceba

Ja eren coneguts des de feia temps els beneficis de les verdures que contenien sofre, sent el principal d’ells el seu potencial antioxidant. Algunes d’elles són la ceba i l’all; no obstant això, fins ara no havia estat fàcil esbrinar com els aliments amb compostos de sofre afavorien la salut, ja que no s’havien mesurat amb precisió els nivells i tipus de polisulfurs reactius presents en les diferents verdures.

Ara, un equip d’investigació dirigit pel professor adjunt Shingo Kasamatsu, de la Facultat de Ciències de la Universitat Metropolitana d’Osaka (el Japó), ha establert un mètode de detecció selectiva i sensible de polisulfurs reactius, que poden actuar com a potents antioxidants. Mitjançant espectrometria de masses amb un mètode de dilució d’isòtops estables, l’equip va quantificar amb èxit el contingut total de polisulfurs reactius de 22 verdures, entre elles cebes i alls. Els resultats s’han publicat en ‘Food Chemistry’.

Bròcoli | Pixabay
Bròcoli | Pixabay

L’equip també va mesurar el contingut de polisulfur en verdures per a analitzar les característiques generals del polisulfur reactiu. Com a resultat, van ser els primers a revelar que es podien trobar alts nivells de polisulfurs reactius no només en verdures del gènere del porro (‘allium’), com les cebes i l’all, sinó també en verdures crucíferes (‘brassicaceae’), com el bròcoli i la col.

“Els resultats d’aquest estudi establiran les bases de la investigació sobre polisulfurs reactius en els aliments, les propietats detallades dels quals i mecanismes de producció endògena encara no s’han aclarit. Això contribuirà significativament al desenvolupament del camp de recerca”, ha declarat el doctor Kasamatsu. “En el futur, esperem que aquesta recerca sigui útil per a desenvolupar aliments i suplements rics en polisulfur reactiu que presentin una activitat antioxidant superior”, ha finalitzat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa