Vadegust
La verdura que recomana Harvard i que acostumem a deixar de banda

A molta gent li costa menjar fruita i verdura, tot i ser molt recomanable per la nostra salut. I entre els que sí que en mengen, n’hi ha els que passen de llarg de segons quins productes al supermercat o a la fruiteria o verduleria. Segons publica Rac1, Una nova anàlisi de 250 estudis publicats elaborada per la universitat de Harvard ha corroborat que com més fibra ingerim, millor. A partir de 8 grams diaris de fibra alimentària ja ens proporcionen un benefici, que arriba al seu màxim quan en mengem entre 25 i 29 grams.

Bròcoli | Pixabay

La verdura que té més nutrients i fibra

Dins dels aliments que tenen més fibra soluble – la que es dissol en aigua i forma un gel que ajuda a reduir els nivells de colesterol i el risc de malaltia cardiovascular, i regula els nivells de sucre a la sang- hi ha el bròcoli, que no és precisament la primera elecció a l’hora de menjar, i encara menys entre el públic infantil. Però el bròcoli és la verdura que concentra més fibra soluble, vitamines i minerals en relació amb el seu pes.

En el seu cas, la fibra soluble ens protegeix dels dipòsits de greix a les artèries i, per extensió, de les calcificacions i posteriors infarts o ictus. A més, un estudi publicat el 2020 al British Journal of Nutrition va revelar que les persones que mengen més crucíferes habitualment (bròcoli i cols de Brussel·les especialment) presentaven un 46% menys de calcificació a l’aorta.

Una amanida amb bròcoli | Pixabay

Però la cosa no queda aquí: el bròcoli conté una substància anomenada sulforafà, que s’ha demostrat que redueix el risc de diversos càncers, incloent-hi el de pròstata. A més, la manera de cuinar-lo influeix definitivament en les seves propietats nutricionals i cardioprotectores, i la millor manera de preparar-lo és al vapor. Si no t’acaba de convèncer, pensa que es pot acompanyar de moltes maneres, amanit, amb beixamel, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa