Vadegust
Les vendes als mercats es mantenen tot i les restriccions

A pocs dies de Nadal i Sant Esteve, els paradistes dels mercats catalans es mostren satifests amb el ritme de vendes. Les darreres restriccions aprovades pel Govern per tal de frenar el contagi del coronavirus han fet que moltes persones comprin sense saber per quanta gent hauran de cuinar finalment. I els paradistes del Mercat Central de Tarragona treballen sense descans aquests dies.

Molts clients han decidit enguany comprar els mateixos productes de sempre, però en menor quantitat, ja que les reunions familiars no podran ser tan multitudinàries com s’esperaven, amb l’objectiu de complir amb la limitació de màxim 10 persones. “Molta gent es queda tot el que havia demanat, cuinen igualment i després s’ho reparteixen entre els familiars”, ha explicat en Pep Carnicer, de la carnisseria Meritxell.

Els productes més demanats al mercat tarragoní per aquestes dates són una mica els de sempre: pollastres farcits, rodons de vedella, entrecots, cabrit, gambes, llagostins, musclos, rap o lluç. Com cada any, els compradors han optat pels menús “clàssics” i “típics” d’aquestes festes i les restriccions no han canviat massa els hàbits a l’hora de comprar. 

Una carnissera atenen una compradora en una parada del Mercat Central de Tarragona pocs dies abans de Nadal | ACN

Satisfets per les vendes

Segons els paradistes, les vendes van a bon ritme i hi ha hagut poquíssimes anul·lacions arran de les restriccions. Tant és així que el carnisser Àngel Roger ha assegurat que han augmentat el nombre de comandes perquè molta gent prefereix quedar-se a casa en lloc d’anar al restaurant. “Han comprat més i més divers”, ha recalcat Roger. “Estem contents, s’està venent de tot”, ha afegit en Pep.

Tot i això, els venedors de la peixateria la Carmeta han explicat que els clients compren amb incertesa davant del fet que no saben amb quantes persones s’acabaran reunint finalment. “Les vendes no ha començat massa bé, són fluixetes; la gent té por i dubtes sobre que comprar”, ha apuntat el peixater Jordi Civil. Comparteix parer, la Maria Caparrós, de la peixateria Tinet. “Es nota que és Nadal perquè hi ha vendes, però molta gent són menys a taula, i això, repercuteix perquè compren menys quantitat”, ha sostingut.

De fet, els paradistes i compradors comparteixen que no hi ha l’alegria d’altres anys. “Els ànims estan una mica decaiguts”, ha afirmat Caparrós. “Em pensava que ens podríem reunir tots, ha estat una decepció fins i tot més que l’any passat, estem una mica tristos, la part bona és que estem tots bé”, ha remarcat l’Assumpció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa