Vadegust
VADEFOODIES 2022 reivindica els vins de l’Anoia i la cuina responsable
agraph -->

L’Associació gastronòmica i cultural Vadefoodies, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022, torna, després de 2 anys d’aturada, amb una nova edició del Festival Vadefoodies. Aquest any, l’organització ha apostat per dues tendències entorn les quals giraran totes les activitats programades: els vins de l’Anoia i la cuina responsable.

Vadefoodies, que aquest any arriba a la seva 6a edició, té com a objectiu sensibilitzar sobre la urgència d’apostar per una cuina conscient, així com posicionar i promocionar el consum dels vins que s’elaboren a la comarca de l’Anoia: Entre el Penedès i el Pla de Bages hi ha un territori preparat per ser potenciat com a productor i destí de referència en el mapa vitivinícola. 

Vadefoodies 2022 compta ja amb més de 19 cellers que participaran a la Jornada Professional del 23 de maig i a l’acte central del 4 de juny, exposant i oferint degustacions de les seves referències. Amb aquesta tendència, Vadefoodies es posiciona com el primer esdeveniment gastronòmic que visibilitza i posa de relleu els vins de l’Anoia. 

Presentació Vadefoodies | Cedida

La setmana gastronòmica

Però aquests no són els dos únics actes de l’edició d’enguany. La setmana gastronòmica de Vadefoodies 2022, s’allargarà del 28 de maig al 4 de juny amb els següents actes:

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE BENVOLGUDA D’EMPAR MOLINER

28 de maig · 19h · Cercle Mercantil

L’escriptora i winelover Empar Moliner presentarà el seu nou llibre Benvolguda. Però no serà una presentació qualsevol, sinó que anirà acompanyada d’un tast de vins de l’Anoia: 1 blanc, 1 negre, 1 cava i un ancestral. Les inscripcions al maridatge literari es poden fer a [email protected] i té un cost de 10€.

L’ACTE CENTRAL: EL FESTIVAL DE VINS DE L’ANOIA I CUINA RESPONSABLE

4 de juny · A partir de les 11h fins al vespre · Rambla dels Vins (Rambla de Sant Isidre) 

El Festival és l’acte central de Vadefoodies 2022 i està dirigit a totes les persones a qui els hi agrada menjar i beure. Aquest any canvia d’ubicació i es concentra en un dia. Es celebrarà a la Rambla de Sant Isidre (a partir d’ara, Rambla dels Vins) i s’omplirà amb estands de cellers de l’Anoia i del celler convidat Enlaire Vins. Durant tot el dia es programaran tasts exprés dels cellers participants, on els visitants podran conèixer i tastar, de la mà del seu elaboradors, els seus vins i caves.

També s’han programat xerrades i converses maridades amb vins de l’Anoia sobre sobirania Alimentària amb Marina Monsonís i Oriol Càlichs; sobre diàlegs capitals amb el Xef David Andrés i la directora de la Revista Cuina; i sobre Vins de pagesos i pageses amb Enlaire vins i Ruth Troyano.

VADEFOODIES ALS RESTAURANTS

Del 28 de maig al 4 de juny

L’organització del Festival vol potenciar els restaurants d’Igualada i, per aquest motiu, una quinzena d’establiments serviran, del 28 de maig al 4 de juny, plats responsables i una selecció de vins de l’Anoia. “Volem que, un cop finalitzat Vadefoodies, els vins segueixin a les cartes i els comensals s’acostumin a demanar-los”. Tots els restaurants que s’hi acullin, hauran de complir un decàl·leg per tal que, per exemple, el producte sigui ecològic o hi hagi un control sobre el consum de plàstics. 

ACTES PREVIS I POSTERIORS

Com a actes previs i posteriors a La Setmana Gastronòmica, Vadefoodies ha programat:

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE CUINA O BARBÀRIE, DE MARIA NICOLAU

8 de juny · 19h · Centre Cívic Nord

Maria Nicolau presentarà Cuina o Barbàrie amb la col·laboració de la LLibreria LLegim. Inscripció prèvia a [email protected]

La presentació, juntament amb la d’Empar Moliner, forma part del programa: Anoia, Capital de la Cultura Catalana 2022, amb el qual la comarca ostenta a la capitalitat amb activitats culturals durant tot l’any, entre les quals, les de Vadefoodies.

JORNADA DE VINS PROFESSIONAL 

23 de maig · De 17:30h a 20:30h · Adoberia Bella 

Jornada dirigida a professionals de la restauració i l’enologia que vulguin descobrir el vins de l’Anoia. Es tracta del primer certamen que vol projectar els fabulosos vins que s’elaboren entre el Penedès i el Bages i que ja compta amb 19 cellers participants. Les acreditacions es poden aconseguir enviant un correu electrònic a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa