Vadegust
La utilitat del coixinet absorbent de la carn del supermercat

Segur que t’has fixat moltes vegades quan has comprat carn als supermercats: l’envàs sempre conté un coixinet absorbent. Però saps quin és el motiu? Es tracta d’un paper que té una funció evident que consisteix a absorbir l’excés d’aigua de la carn però que a més serveix per a alguna cosa que pot ser que desconeguis.

D’entrada, fregir carn amb un excés de líquid fa que aquesta es faci pitjor i a més trigui més temps, de manera que aquesta tovalloleta que porta la safata pot ajudar a reduir aquesta quantitat d’aigua que d’una altra manera cauria a la paella i seria un problema a l’hora de cuinar.

Trossos de carn de porc crua | Pixabay
Trossos de carn de porc crua | Pixabay

Però d’altra banda, has de saber que el coixinet serveix també perquè els bacteris a la carn no arribin a nosaltres podent afectar la nostra salut. La carn crua té bacteris que poden ser bastant nocius si les ingerim i és gràcies a aquest coixinet que aquests no van a més, tal i com publica Ok Diario.

Quan es col·loca la carn sobre aquest coixinet i aquesta comença a absorbir el líquid que va deixant anar, s’evita que la carn quedi sobre el seu propi líquid, la qual cosa podria provocar que creixi el nombre de bacteris. I, d’altra banda, quan obrim la safata, evita també que els bacteris es propaguin per la cuina ja que queden en el coixinet, de manera que en treure la carn, aquests microorganismes no queden per sobre de la placa de cocció o el plat en el qual deixem la carn abans de cuinar-la.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa