Vadegust
Una vintena de cuiners i pagesos s’oposen a l’ampliació de l’aeroport per preservar l’horta del Delta del Llobregat

Una vintena de cuiners i pagesos del Baix Llobregat, així com diversos periodistes, han impulsat un moviment contrari a l’ampliació de l’aeroport del Prat. El col·lectiu reivindica el potencial agrícola i gastronòmic del Delta del Llobregat, i asseguren que fer més gran la tercera pista malmetria directament el Parc Agrari, amb la destrucció mínima de 60 hectàrees de conreu. Adverteixen que això faria que se’n ressentís la producció d’aliments com la Carxofa Prat o l’espàrrec de Gavà. El moviment #NoAmpliacióAeroport i #SalvemElDeltaLlobregat el lidera la xef Susana Aragón, i aglutina veus que ara fa prop de deu anys ja es van organitzar per oposar-se al projecte Eurovegas i la seva afectació a l’horta baixllobregatina.

“Molt poques metròpolis tenen un espai de producció agrària de primer nivell a escassos quilòmetres del seu centre, un territori biodivers que forma part del patrimoni cultural, històric i identitari de la comarca, arrelat en sentit de pertinença dels seus habitants”, defensen a través d’un comunicat.

Eva Hausmann, Sergi de Meià, Albert Mendiola i Pere Carrió són altres cuiners que subscriuen la protesta, al costat de gastrònoms com Daniele Rossi i Chiara Bombardi i els pagesos Miquel Torras, Jaume Torras i Joan Torras. El moviment, difós a través d’un audiovisual a les xarxes socials, també compta amb el suport de periodistes especialitzats en gastronomia com Mònica Escudero, Josep Sucarrats i Laura Conde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa