Vadegust
Una startup catalana inventa les càpsules de sabors per a les begudes alcohòliques

Els responsables d’una startup catalana es reinventen i creen una nova categoria: les càpsules de sabors per begudes alcohòliques. The Issimo Fruit Family és una empresa catalana -amb seu a Terrassa- que ha decidit ampliar el seu negoci i crear càpsules d’essències de fruites i plantes per combinar-les amb tot tipus de begudes alcohòliques.

L’objectiu és que qualsevol persona es pugui crear “un combinat a casa, molt gustós i que li doni molta més vida al vermut, la ginebra o el cava que es vulgui prendre”, explica Enric Martori, fundador i director de l’empresa i resident a la ciutat egarenca.

El sistema és molt senzill, com explica el mateix Martori “només es tracta d’escollir la beguda que et vingui de gust, triar una o dues de les càpsules creades per aquell còctel, obrir-les i bolcar-ne el contingut”. Un cop barrejat ja es disposa d’un nou combinat. Ràpid, còmode i senzill. “Facilitem la creació de combinats gustosos amb l’afegit que ningú necessita instruments específics, ni cap màquina”, aclareix el director de The Issimo Fruit Family.

No contents en crear un producte nou, The Issimo Fruit Family també ha tingut en compte que les càpsules fossin reciclables. “Estan fetes amb PET, així que han d’anar al contenidor de color groc, el d’envasos”. Són més fàcils de reciclar “ja que altres càpsules tenen una part orgànica i una metàl·lica que dificulta molt el seu reciclatge”. Per ara han creat càpsules per combinar amb diferents begudes com la ginebra, el rom, el cava, el vi, el vodka, la cervesa, el whisky i el vermut.

“A cada caixa de càpsules s’indica amb quina beguda combinen millor, però animem a les persones a experimentar i barrejar càpsules i begudes perquè les combinacions són quasi infinites”.

Desenes d’ingredients per crear 12 sabors

The Issimo Fruit Family ha creat, fins el moment, 12 sabors diferents que combinen aliments com taronges, farigola, maduixes, pastanagues, mandarines, coriandre, menta, pinyes, gingebre, llimes, magranes, llimones, raïm, coco, saüc o te, entre altres. El resultat són càpsules de sabors amb noms tant suggerents com Arancione Menorca, Rosa Mikonos, Porpora Itaca, Verdino Açores o Or Istanbul. “Sempre combinem un mínim de dos ingredients i en tenim de fins a 5, 6 o 7 sabors diferents com la càpsula de Corail Barcelona amb taronja, pastanaga, ametlla, mandarina i vainilla”.

Menys graduació a les copes

En el moment que es barreja una o dues de les càpsules de The Issimo en alguna beguda es redueix el nivell d’alcohol a la copa. “Aquella persona que es pren una copa haurà ingerit una quantitat inferior d’alcohol que si no hi hagués posat les càpsules de The Issimo”. Tot i això, Martori remarca “les nostres càpsules redueixen el nivell d’alcohol de la copa, però en cap cas l’eliminen”. Enric Martori confessa que li agradaria molt que la gent acabés dient que “va a fer-se un Issimo”. “Volem que la gent ens vegi com la solució a fer begudes premium i convertir una simple trobada amb amics, encara que sigui digital com ens obliga la situació actual, en un moment una mica més especial”.

Negoci addicional per diferents sectors

Les càpsules de The Issimo Fruit Family tenen el potencial de generar una nova línia de negoci al sector hoteler ja que “podran oferir una nova gamma de combinats que fins ara no tenien i on l’elaboració és molt ràpida, senzilla i neta”. Les botigues d’alimentació també surten guanyant amb les càpsules de The Issimo Fruit Family perquè “els generem un marge extra i incrementem el valor del seu linial i de la categoria de begudes”. A més, explica Enric Martori “als distribuïdors també els generem més negoci”.

Tradició familiar

Els responsables de The Issimo Fruit Family, l’Enric i l’Oriol, ja venen d’una saga familiar on la fruita, les hortalisses i els productes gourmet han estat a l’ordre del dia ja que els seus avis tenien una botiga a Viladrau. A aquesta experiència familiar hi han unit les seves experiències professionals. L’Enric en l’àmbit del màrqueting, estudis de mercat i tendències en diversos països europeus i l’Oriol en la venda internacional de productes. Segons l’Enric, “la nostra experiència ha acabat traslladant-se a les càpsules ja que combinen elements internacionals amb sabors mediterranis”. A causa del confinament les càpsules de The Issimo Fruit Family només es poden comprar a través de la seva botiga online (www.issimofamily.com).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa