Vadegust
Una plataforma gastronòmica de la Garrotxa, nova acció contra la crisi de la covid

L’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa impulsaran una plataforma gastronòmica en línia un programa de formació en entorns digitals per combatre els efectes de la crisi de la covid-19. Les dues accions s’emmarquen dins el paquet de més de 122 iniciatives que formen part del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la Garrotxa. La plataforma gastronòmica en línia unirà en un mateix espai l’oferta de restauració, els establiments i els productors de la comarca, amb l’objectiu d’impulsar el producte local i de quilòmetre zero. I el programa de capacitació digital, per la seva banda, té per objectiu captar nous professionals per al sector de les TIC i deixar enrere la bretxa existent entre l’oferta i la demanda.

Les últimes dades sobre els efectes econòmics de la covid-19 a la Garrotxa, corresponents a l’agost, deixen 2.781 aturats a la comarca. Això representa una taxa del 9,88% (2,35 punts més en comparació amb el mateix període del 2019). A més, els estudis sobre l’impacte que la pandèmia ha tingut en l’activitat a la comarca assenyalen que hi ha sectors, com la restauració o serveis a les persones, que han perdut fins a un 20% d’activitat.

En aquest context, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal han elaborat el Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació de la Garrotxa. El document inclou més de 122 accions per revertir els efectes econòmics de la pandèmia. Ja s’ha començat a posar en marxa, bé sigui a través del consistori o el Consell, bé sigui a través de diferents entitats.

Una de les iniciatives que ja s’està començant a dissenyar és una plataforma gastronòmica en línia que fomenti el producte de quilòmetre zero i la restauració de la comarca. L’objectiu és reunir en un sol espai l’oferta de restaurants, els establiments i el productors agroalimentaris de la Garrotxa. D’aquesta manera, els consumidors podran saber quines especialitats i plats ofereixen, i on es poden menjar o comprar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa