Vadegust
Un restaurant de tres Estrelles reconeix una situació econòmica delicada

Sovint escoltem gent que es queixa dels elevats preus dels menús dels restaurants que tenen una, dues o tres Estrelles Michelin. I n’hi ha que tendeixen a pensar que són una estafa, o que l’establiment i el seus propietaris tenen un gran marge de benefici. Doncs sembla que no és així. O com a míni, això és el que reconeix el xef Ángel León, propietari del triestrellat restaurant Aponiente, situat al Puerto de Santamaría (Cadis).

El reconegut xef ha participat en el programa Planeta Calleja, conduït pel presentador Jesús Calleja i emès a Cuatro, on ha viatjat a Dubái. En aquest context, León va revelar la situació econòmica d’Aponiente, reconeixent que no és gens bona, per les pèrdues que genera un menjador en el qual serveix només 30 coberts i per als quals necessita la feina de 70 persones en nòmina, la qual cosa ell mateix reconeix com a inviable.

El xef Ángel León | Cuatro
El xef Ángel León | Cuatro

Durant el programa, León explica que és per aquest motiu pel qual contínuament recorre participar en diferents esdeveniments i col·laboracions televisives, amb la intenció de compensar aquesta utòpica rendibilitat del restaurant del qual n’és propietari a Cadis.

Ángel León també ha explicat com va començar en el món de la cuina, on no sempre va tenir èxit: “Em vaig enamorar de la cuina cuinant el peix de petit amb el meu pare. Netejava els peixos i mirava el seu estómac per a veure què menjaven. Crec que l’interior està tot el sabor i la veritat del producte”, ha revelat. A més, ha sorprès en confessar que en més d’una ocasió li van recomanar ser cambrer i oblidar-se de ser cuiner: “A l’escola d’hostaleria vaig suspendre cuina i em deien que millor estigués darrere d’una barra”.

Ángel León ha relatat també com van ser els inicis del seu conegut i prestigiós restaurant ‘Aponiente’: “Devia molts diners i no treia ni per a pagar les despeses. La meva sort arriba un dia que vaig fer una reflexió i veig que l’ésser humà té por a la mar i la seva referència és la terra. Agafo proteïnes de la mar que ningú vol i les converteixo en coses de terra que l’ésser humà coneix”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa