Vadegust
Un formatge que emula les característiques físiques d'un embotit, guardonat en els XVIII premis PITA

Un formatge de fàcil consum, que emula les característiques físiques d’un embotit, de Formatgeries Montbrú SAde Moià (Moianès), s’ha endut un dels guardons de la XVIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. El formatge ha estat guanyador de la modalitat agroindústria, on ha quedat com a finalista Noel Alimentària SAU, de Sant Joan de les Fonts (La Garrotxa), per la innovació en la industrialització de productes tradicionals: fuet i xoriç.

En la modalitat empresa agrària, ha estat premiada la granja de producció de llet SAT la Reula (Fígols d’Organyà, a l’Alt Urgell), per la transformació de convencional a ecològica com a opció de futur. I ha quedat com a finalista Carrera d’en Bas, a La Vall d’en Bas (La Garrotxa), Pel seu model de gestió telemàtica d’un ramat de vaques de pastura al Mas la Carrera.

Formatges Montbrú, a Moià (Moianès)
Formatges Montbrú, a Moià (Moianès)

Pel que fa referència a la modalitat Jove Emprenedor Innovador, ha guanyat Maria Costa Ferrer de l’Escairador, a Berga (Berguedà), per la recuperació de varietats cereals tradicionals i professionalització de l’antic ofici d’escairador. I Eduard Borràs Pujadas d’Hawo Fruits Spain S.L, –L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) ha quedat finalista pel seu model en la producció, comercialització i distribució de fruita i verdura ecològica.

Enguany, s’ha presentat un total de 23 iniciatives innovadores d’empreses i d’emprenedors en el camp de l’agroalimentació de tot Catalunya que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i del DARP. Els premis guanyadors estan dotats amb 6.000 € cadascun, i els finalistes amb 2.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa