Vadegust
Un 65% dels consumidors a Espanya està disposat a substituir la carn per plats vegetarians

Gairebé un 65% dels consumidors a Espanya està disposat a substituir la carn per alternatives vegetarianes, segons un estudi de l’organització de consumidors europeus BEUC. L’estudi destaca que l’espanyol és un dels estats de la Unió Europea que més carn vermella consumeix, però també on hi ha més gent disposada a menjar plats vegetarians tradicionals per reduir-ne el consum. Tanmateix, Espanya continua a la cua d’Europa en nombre de vegetarians (2,9%). L’enquesta del BEUC també revela que prop d’un 70% d’europeus veu amb bons ulls l’ús de l’etiqueta “hamburguesa vegetariana” que ara la UE es planteja prohibir.

La cambra té previst votar aquesta setmana una esmena en la seva posició sobre la reforma agrària que autoritza “exclusivament” als productes que continguin carn l’ús dels noms que designen productes càrnics com l’hamburguesa, l’embotit o l’escalopa.

El lobby europeu de les càrniques i els ramaders acusa la indústria vegana de “copiar” els noms i característiques dels seus productes. Per contra, entitats ecologistes i animalistes a Europa s’oposen a la prohibició perquè “contradiu les ambicions climàtiques” de la UE i “el desig dels consumidors”.

Disposats a canviar d’hàbits

Els consumidors a Itàlia, Portugal, Àustria, Alemanya i Espanya són els més disposats a reduir la quantitat de carn que mengen habitualment, assegura l’enquesta del BEUC. Un 30% dels enquestats a l’estat espanyol està disposat a limitar el seu consum de carn, mentre poc més del 20% faria el mateix amb els productes làctics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa