Vadegust
Els trucs dels supermercats per aconseguir que gastem més

Encara que et pugui semblar increïble, els supermercats fan servir diferents trucs per fer que gastem més quan fem la compra. Un d’aquests trucs és canviar-ho tot de lloc. Per això és freqüent que, de la nit al dia, els productes d’una certa categoria es trobin en una zona diferent i que, en conseqüència, aquest espai que tan sovint recorres deixi de resultar-te tan familiar.

Això t’obligarà a haver de recórrer passadissos que potser no transites massa, i aportarà una certa novetat i atenció extra al teu recorregut, fent menys mecànica la teva compra. Ves amb compte perquè aquesta ‘creativitat’ pot costar-te cara, tal i com publica Telecinco.

Els supermercats també juguen a vegades a ‘amagar’ les seves caixes de pagament, de manera que hàgim de recórrer tot l’establiment i els seus passadissos per a arribar a elles. Es tracta d’una forma bastant òbvia de fer-nos passar més temps dins del recinte, però indubtablement funciona, perquè d’una manera o un altre haurem de sortir d’allà. Tot i això, pot ser que els més sensibles als espais tancats o els que ho passen malament a l’hora d’orientar-se en aquesta mena de llocs acabin per cansar-se i triar llocs menys laberíntics.

Un supermercat en una imatge d'arxiu | Pixabay
Un supermercat en una imatge d’arxiu | Pixabay

També podràs comprovar com els productes que tots comprem necessàriament es trobaran en punts més recòndits, precisament perquè necessitaràs accedir a ells i, pel camí, et trobaràs amb tota mena de productes més accessoris que intentaran cridar la teva atenció. Tampoc és casual l’altura a la qual es col·loquen els productes. Si es troben a l’altura de la teva mirada, tingues clar que això es deu al fet que es tracta dels productes la venda dels quals vol impulsar-se per qualsevol motiu.

El mateix s’aplica si es troben a l’altura dels nens: aquells aliments atractius per a ells tendeixen a col·locar-se a una altura inferior i a l’abast de la seva mà. Ves amb compte també amb els productes que es troben al costat de la caixa: no és causalitat que es trobin aquí i poden resultar especialment temptadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa