Vadegust
Els trucs infal·libles per reconèixer una xocolata de bona qualitat

Xocolates hi ha múltiples amb diferents característiques, orígens, percentatges de cacau, sabors, etc. És per això que resulta complicat poder diferenciar la seva qualitat entre la gran oferta que trobem en els lineals, més ara que s’acosta l’època nadalenca. Paccari es distingeix per ser una xocolata Premium de qualitat, ètic, d’exquisit sabor i sostenible i, precisament, el mes passat durant la celebració dels International Xocolata Awards-Americas 2021-2022 va obtenir més de 22 nous premis.

Santiago Peralta, co-fundador de Paccari i considerat un dels millors xocolaters del món, brinda els següents trucs, que ell mateix utilitza en els seus múltiples tastos, per a distingir les diverses varietats de xocolata i reconèixer aquelles d’alta qualitat, com Paccari.

Procés de fabricació de la xocolata | Paccari

Què hem de tenir en compte per a diferenciar una xocolata de gran qualitat?

  • El percentatge de cacau no és suficient, ja que no coneixem la procedència ni la qualitat d’aquesta xocolata. Encara que sí cal tenir en compte que la xocolata fosca està menys processada, la qual cosa manté més polifenols, greixos saludables i altres substàncies beneficioses per a la salut.
  • La producció els sistemes acte-regeneratius, lliures de químics de pesticides i fertilitzants, que tenen certificació de producte biodinàmic gràcies a l’ús de tècniques de cultiu sostenible que aconsegueixen la màxima fertilitat del sòl.
  • El color també és un bon indicador de la seva qualitat: ha de ser marró fosc, brillant i uniforme.
  • El primer pas és el tacte: una xocolata amb més cacau no ha de fondre’s amb facilitat a les nostres mans i ha de cruixir quan la partim.
  • L’olor també és important i està directament relacionat amb el torrat del producte. Si es torra a més 120 °C aquest perd la seva aroma.
  • Sabor i fos en la boca. Tot just posar-nos la xocolata a la boca ha de fondre’s amb un sabor continu.

Per a Santiago Peralta, l’educació entorn a la xocolata és de vital importància per a continuar construint un model sostenible i just tant per al planeta, com per als agricultors. “Volem generar una cultura de la xocolata per a tornar a entendre l’origen d’aquest producte. Per això fem xocolata de l’arbre a la barra el que ens permet aconseguir un producte orgànic i d’alta qualitat”, afirma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa