Vadegust
Els trucs infal·libles perquè el menjar que compres et duri més

Són moltes les persones que no poden anar cada dia al mercat o al supermercat a comprar els productes que necessitaran justament per aquell dia. Per això, sovint acabem comprant-ne més dels que necessitarem en un període curt de temps, per evitar haver d’anar tornar en pocs dies a comprar-ne. És molt freqüent que hi hagi cues -que ens fan perdre molt de temps-, però també cal tenir en compte que ara s’apropa l’estiu i, amb ell, la calor i que els aliments tendeixen a conversar-se pitjor.

Per aquest motiu, ‘Ok Diario‘ recull alguns trucs a evitar malbaratar diners i menjar innecessàriament, i, sens dubte, és molt important tenir en compte què comprem i la manera d’emmagatzemar els aliments individuals que, amb l’arribada de la calor, són més peribles. D’aquesta manera podrem fer que les compres durin més temps.

Però no només això, també és important que quan anem al supermercat comprovem la data de caducitat -diferent de la data de consum preferent-, i a partir d’aquesta, caldrà anar guardant tots els productes, procurant que els aliments frescos es col·loquin en els prestatges apropiats del frigorífic. Els formatges, per exemple, han d’emmagatzemar-se en la zona més freda i en la part inferior: si estan prop de l’obertura, els tous com la ricota s’espatllaran abans.

Brots verds d'enciam de Florette | Europa Press
Brots verds d’enciam | Europa Press

D’altra banda, un truc per a mantenir l’amanida fresca durant més temps, és rentar-la immediatament, i assecar-la amb molta cura -ja que en cas contrari la humitat corre el risc de danyar les fulles-, després embolicar-la en paper absorbent , col·locar-la en un recipient i després a la nevera.

Els tomàquets, per contra, han de conservar-se a temperatura ambient en lloc de posar-los al frigorífic: les baixes temperatures destrueixen el seu sabor i eviten que madurin per a aconseguir el seu màxim sabor ( si els congeles, només pots utilitzar-los d’aquesta manera).

Tomàquets | Pixabay
Tomàquets | Pixabay

Espàrrecs i farina

Els espàrrecs en canvi, han de netejar-se immediatament, mantenir-se freds en un pot amb aigua, així com les herbes fresques com el julivert o l’alfàbrega que han de guardar-se en un pot amb aigua i col·locar-se a la nevera.

Fins i tot la farina, malgrat tenir temps d’emmagatzematge extremadament llargs, pot durar encara més: especialment les fetes a base d’ametlles, lli o cereals, que estan més subjectes a l’oxidació, han d’emmagatzemar-se en un recipient hermètic i en el congelador. Les temperatures que ofereix la nevera, no obstant això, també poden estar bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa