Vadegust
Els trucs infal·libles per menjar llegums sense tenir gasos

Segur que t’agraden els llegums i que ets conscient que són especialment saludables per al nostre cos. Però potser tens reserves a l’hora de menjar-ne perquè saps que et produeixen gasos. Doncs bé, hi ha una sèrie de trucs per evitar-los, tal i com publica Rac 1. Són els següents:

Deixar-los en remull

Segur que alguna vegada has sentit a parlar dels beneficis que té posar els llegums en remull la nit abans de menjar-los per evitar els gasos. L’objectiu d’aquest mètode és estovar els aliments, dissoldre les membranes de la pell i que alliberin els sucres i oligosacàrids responsables dels desagradables gasos intestinals que provoquen. Per aquesta raó és recomanable llençar l’aigua que hem fet servir per posar els llegums en remull i no fer-la servir per a la cocció. Així ens assegurarem que no contenen aquests sucres. 

Afegir espècies a l’àpat 

Algunes espècies i condiments també poden ajudar-nos a evitar el mal de panxa. El comí, l’anís, el romaní i el fonoll són només algunes de les herbes que poden fer aquesta funció. Per gaudir dels seus beneficis només cal que afegim les espècies a la recepta o les prenguem després de l’àpat en forma d’infusió. En aquest sentit, també podem beure infusió de menta, sàlvia, canyella, camamilla o cardamom. 

Hummus | Pixabay
Hummus | Pixabay

Preparar purés o patés

Menjar els llegums en forma de puré o paté també ens pot servir d’ajuda contra els gasos. Quan els cuinem a foc lent i durant una estona llarga els sucres es descomponen i això ajuda a digerir-los millor. També pot ser útil menjar-los triturats en forma de paté o hummus. 

Menjar a poc a poc

Si bé menjar lent es pot aplicar a tots els àpats, mastegar sense presses i triturar correctament els llegums també ens ajudarà a tenir una digestió més fàcil. No mastegar bé els aliments pot provocar molèsties estomacals i digestives, a més d’altres dolors derivats d’ingerir massa aire quan mengem (aerofàgia). Igualment, si ho fem de pressa no absorbim bé els nutrients dels aliments i podem acabar menjant més del compte. 

Bicarbonat de sodi 

Afegir una cullerada de bicarbonat de sodi a la preparació també ajudarà a fer que els llegums es cuinin més de pressa i afavorirà el sistema digestiu. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa