Vadegust
Els trucs bàsics per escollir un bon salmó

T’agrada el peix i, especialment, el salmó, però quan en vas a comprar no saps escollir-ne un de bo? El salmó sempre és una bona opció per un plat especial, i per això t’oferim alguns trucs bàsics per emportar-te a casa el millor salmó.

Que sigui de qualitat

En qüestió de peixos i mariscos has de triar el que sigui millor. Suposem que pagaràs més, per això és important ser més previsor i llavors comprar abans. Notaràs que el sabor serà sempre millor, tal i com publica Ok Diario.

Com és el color

Per a comprar millor el salmó, has de mirar el color. Perquè a vegades ens venen una peça pel que no és. Els de piscifactoria solen tenir un color més rosa clar i el salvatge és més brillant.

Olor

A vegades és complicat olorar el peix, perquè va envasat, ens el tallen en la peixateria, etc. però no està de més, si podem demanar que ens l’acostin per a ololar-lo. Perquè diu moltes coses de l’aliment.

Sol fer olor suau sense ser forta, si és així potser has de desconfiar.

Un plat de salmó | Pixabay

De totes les formes possibles i tot l’any

Hi ha més coses a destacar. Perquè aquest peix es pot comprar tot l’any, tot i que és veritat que algunes persones el destinen per a dates assenyales potser perquè no és tan car com molts d’altres.

El podem comprar fresc, congelat, sencer, o bé el trobem en forma de filets i rodanxes. Una altra cosa és veure el que està fumat, marinat , en patés, etc. aquests últims solen destinar-se a dates especials, esdeveniments i casaments, perquè es considera un delicatesen i és factible per a preparar i deixar-lo tal qual a la taula.

Segons l’espècie

A l’hora de comprar també tindrem en compte el tipus de salmó perquè hi ha varietat d’espècies, i en aquest cas, cadascun és diferent. Des del salmó més aviat vermell, king salmon o salmó real, que destaca per la seva grandària una mica més gran.

Estan els que es mengen els consumidors diàriament i que són una mica més econòmics i després els que estan destinats a l’alta cuina i per tant tenen una qualitat superior i són més cars en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa